Jarava Winery

Фотогалерия: Най-добрите розета бяха отличени за трети път

Фотогалерия: Най-добрите розета бяха отличени за трети път

Освен като столица на розата от три години Казанлък може да се счита и за неофициална столица на розето. Тази година се състоя третото издание на фестивал на розето.

Тази година сили премериха 33 изби, вината на които бяха оценявани от петчленно жури, оглавено от председателя на Българската асоциация на професионалните сомелиери Михаил Марковски (на снимката).

По думите на Марковски тази година няма компромисни вина и изборът е бил по-труден от всякога. Като класираните на второ и трето място вина са класиране след своеобразен бараж, защото са имали равен брой точки и се е наложила допълнителна дегустация. На снимката са показани наградите.

В крайна сметка третото място и наградата бронзова кана за вино отиде при „Ауреос“ розе 2012 на „Винпром-Свищов“

Сребърната фиала, полагаща се на втория, беше присъдена на розето „Сороко“ 2012 на винарна „Тохун“-Поморие.

Тази година най-доброто розе според журито е „Елемент“ на „Домейн бояр“

Отличеното вино с наградата – златен киликс, реплика на съда за вино открит в гробницата, в която беше намерена и златната маска край Казанлък.

Наградата за дизайн на етикет и обща визия на търговска марка, връчвана от Съюза на българските художници, беше присъдени на виното „Карпе дием“, в бутилка от 1.5 л., на „Мидалидаре естейт“.

Бяха връчени три приза „Кавалер на розата“. Първа степен на „Карпе дием“ 2012 на „Мидалидаре Естейт“. Втора степен на „Вила Юстина“ -2012 на едноименната винарна и трета степен „Санта сара“ 2012.

За дебют бяха отличени пет винарни „Анжелус Астейт (Stallion Rose 2011), Вила Юстина (Rose Cuvee-2012), „Винпром-Свищов“ (Aureos Rose 2012), Мидалидаре Естейт (Rose de Mourvedre 2012) и изба „Братанови“ (Rose Symbiose 2012).

За първи път беше връчена наградата за популяризиране на винената култура и фестивала на розето, която беше присъдена на „Катаржина естейт“.

Тази година изложението се проведе в читалище „Искра“ в Казанлък, като посетителите бяха няколко пъти повече от миналата.

На фестивала бяха показани и техники за рисуване с вино.

Като част от фестивала се състоя уоркшоп за направи на рози от различни материали.

Фотограф: Георги Пауновски

Източник: Link

5.0/5.0 Article rating
1 Review
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии