Jarava Winery

Форумът DiVino.Taste 2023 расте заедно с качеството на българското вино

Форумът DiVino.Taste 2023 расте заедно с качеството на българското вино

DiVino.Taste 2023 ще се проведе за 12-и път тази година – от 1 до 3 декември в зала 1 на Интер Експо Център София.

DiVino.Taste е изложение на българските винопроизводители с дегустация на качествените български вина, което се провежда всяка година обикновено през ноември. DiVino.Taste е най-успешният формат за популяризиране в България и по света на качественото българско вино и винопроизводство. Защо?

При безкомпромисно равни условия за всички винени изложители – малки, средни и големи, изложението събира под един покрив най-добрите български вина – нови и от актуални реколти. Включват се значима част от българските винарски изби – както дебютанти, така и утвърдени традиционни изложители. При това самите собственици и винари застават най-често зад щанда, за да предложат и представят продуктите си и да разкажат историите на създаването им.

Така DiVino.Taste е подходящо и интересно събитие както като професионална платформа за непосредствен контакт между българските производители и ресторантьори, търговци, дистрибутори, сомелиери, журналисти, така и като своеобразна актуална витрина на българското вино за всички ценители или винолюбители – начинаещи и напреднали. Едно място за срещи, запознанства и градивни дискусии между колеги, приятели, съмишленици – споделящи уважение и интерес към света на виното.

Заедно с качеството и разнообразието на българското вино расте и DiVino.Taste. Тази година, в 12-ото издание, участващите винопроизводители са рекорден брой – повече от 90. А вината, които те ще предложат за дегустация, са над 600!

Акцентът в предстоящото издание е върху винените региони – една дискусионна тема, която вълнува винената общност. Защото за виното произходът е от огромно значение! Освен че по традиция изложителите са разпределени в залата по региони, майсторските класове от паралелната програма също са основно свързани с темата.

В този линк може да видите цялата съпътстваща програма на майсторските класове, семинари и презентации на DiVino.Taste 2023.

Ценен традиционен партньор на DiVino.Taste са CASAVINO – благодарение на техния магазин може да закупите вината, които сте си харесали и набелязали!
А сред морето от производители и вина ще може да се ориентирате чрез удобното мобилно приложение DiVino.Taste, което ще заработи малко преди събитието.

И отново по традиция ще може да се насладите на прекрасното кафе DABOV, на вкусната храна от JOBO, както и на интересни продукти в деликатесната зона.

Спонсори на DiVino.Taste 2023 са Mastercard и Acqua Panna & San Pellegrino, а партньори – Екопартнерс, JTI, bioMérieux, Samsung.

Опознайте българските винени региони на DiVino.Taste 2023!

ИНТЕР ЕКСПО ЦЕНТЪР СОФИЯ, зала 1

Работно време на изложението DiVino.Taste 2023

1 декември, петък, от 14:00 до 16:00 – само за професионалисти и медии
от 16:00 до 21:00 – за всички посетители

2 декември, събота, от 11:00 до 20:00 – за всички посетители

3 декември, неделя, от 11:00 до 19:00 – за всички посетители

Изберете билети за изложението!

Форумът DiVino.Taste 2023 расте заедно с качеството на българското вино

5.0/5.0 Article rating
2 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии