Jarava Winery

Финалисти от конкурса „Изборът на потребителите“: Ще се върнем догодина с нови продукти

Финалисти от конкурса „Изборът на потребителите“: Ще се върнем догодина с нови продукти

„Изключително оспорвано състезание между 58 продукта, което се потвърждава и от близките оценки. Това доказва, че всички участници в конкурса работите, за да удовлетворите в пълна степен изискванията на негово величество потребителя“, каза при откриването на тържествената церемонията по награждаване доц. д-р Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив.

„Изборът на потребителя“ е най-безпристрастният и обективен конкурс, защото в ролята на журито са посетителите в Града на виното и деликатесите. Те оценяват вкусовите качества на продуктите и класират финалистите. Затова наградите са изключително ценни за производителите и  участниците в надпреварата. Конкурсът се провежда по инициатива на Международен панаир Пловдив в рамките на международната изложба ФУДТЕХ. Тази година над 30 000 посетители са дегустирали и оценили вкусните артикули. Доц. Соколов благодари специално на студентите от УХТ, които под ръководството на доц. Георги Тосков обработиха данните и изчислиха резултатите от конкурса. Преди да връчи плакетите и грамотите, той пожела на изложителите да бъдат смели и все така иновативни в своята работа.

В категорията „Млечни продукти“ стана ясно, че потребителите предпочитат традиционния вкус на местните производители. Грамоти за качествата на своите изделия получиха „Петър Козарев“ ЕООД за Свежо козе сирене с копър и чесън и „Ферма Георгиеви“ ЕООД за Сирене с трюфел. Овчи кашкавал на Ферма „Багри“, Мариновано козе сирене с подправки на Мандра „Георгиеви“- Костенец и Краве кашкавал на „Калатея“ ООД събраха повече точки в дегустациите и получиха плакет.

Потребителските предпочитания към традиционния вкус на българските мезета се констатират и в категорията „Месни продукти“. С грамота и плакет бяха отличени Домашна луканка на „Елко Мес“ ООД, Еленски бут на „Вълчовци“ ЕООД и Конски суджук на „Златен изгрев БГ“ ЕООД.

Резултатите в категорията „Хляб и сладкарски изделия“ очертаха тенденцията за консумация на здравословни продукти и такива с естествени съставки. Бонбониера „Брауни“ с 30 броя протеинови бонбони на бранда „Хелти фуудс анд дринкс“ и Таханов крем с рожков на „Езра“ ЕООД получиха грамоти. С плакет и грамота беше отличена Орехова халва „Мозайка“ на „Био ядки Ники“ ЕООД, гр. Славяново.

В раздел „Консервирани продукти“ стана ясно, че потребителите са отворени за нови вкусове, аромати и консистенции, но високо ценят познати от детството продукти. Плакет с грамота получи екипът на „Дафне 2018“ ООД за иновативния продукт  Спрей 100 % чисто олио. Серията шипкови мармалади на „Балевски и Киров“ ЕООД и разядката Манатарка с бял трюфел на варненския производител „Агролес продукт“ ООД бяха отличени с грамоти.

Потребителите са предпочели ядкови продукти без консерванти, оцветители и хидрогенирани мазнини. Това става ясно от резултатите в категорията „Ядки и сушени плодове“. Шамфъстък крем на бранда „Енергия от ядки „Валнътс“ получи грамота, а ДЮСЕНА ЕООД спечели плакет за своя Тахан от тиквено семе.

В категорията „Кафе, чай и напитки“ потребителите са дали висока оценка на здравословни и чисти сокове, биопродукти с лечебно действие и ароматни ободряващи напитки. С грамоти бяха отличени БИОсок от ябълка на „Гая джуус“ ООД, Чай от рози с производител Българска чаена компания, кафе „Ла резерва де L’ANTICO 1490“ на италианския производител Industria TorreFazione Caffe и кафе “АРАБИКА 100 % – ГУРМЕ“ с вносител „ИНДРА“ ЕООД. Разтворимата напитка за жени с роза Дамасцена и ядливо злато Грация роуз, произведена от „Фуудс консултинг“ ООД, бе наградена с плакет и грамота.

В секцията за веган храни и здравословни добавки с грамота бяха отличени Веган сирене с кашу на „ВЕГЕ кухня“ ЕООД и Ентеросан Антивир Форте – хранителна добавка с пробиотична култура от селектирани щамове на лактобацили, бифидобактерии и пропионовокисели бактерии в концентрация над 1 милиард активни живи клетки в грам продукт на „ПРОТЕЙ – М“ ЕООД. По решение на потребителите „Био Активити“ ЕООД получи плакет с грамота за Крем паста с лешник, прополис и мед, какао.

Зала „Европа“ на Международен панаир Пловдив събра много искрени емоции и топли думи на благодарност от  изложителите за организираното издание на ФУДТЕХ 2023. Ето и част от тях:  „Благодарим за възможността, която давате на малките и средни фирми да получат достъп до глобална сцена“. „С благодарност за прекрасната организация и шанса да срещнем директно нашите потребители“. „За нас е чест да станем част от това страхотно събитие, организирано от екипа на Международен панаир Пловдив “. „Специални благодарности от малките производители за възможността да се покажем пред големия свят и за помощта да растем нагоре“.

Пресцентър на Международен панаир Пловдив

5.0/5.0 Article rating
2 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии