Jarava Winery
Lozenitsa Estate

Филип Харманджиев: биодинамичното земеделие е свобода и селянин, това звучи гордо!

Филип Харманджиев: биодинамичното земеделие е свобода и селянин, това звучи гордо!

снимка: bacchus.bg

Филип Харманджиев: биодинамичното земеделие е свобода и селянин, това звучи гордо!
Филип Харманджиев е преминал през ВИИ Карл Маркс и вестник Пари. Той е един от основателите на изданията Банкеръ и Капитал ,бивш съсобственик на „Икономедиа”.
2010 година напуска издателския бизнес и се концентрира в земеделието и виното -от лозичката до магазина.
Собственик на Бибендум –най-големия винен търговец и вносител, собственик на магазините Касавино / Casavinoвинарната Дамяница, на лозя и земи.Филип се забавлява с поликултурно стопанство в района на Сандански,изучава и развива фермерска система, която имитира природата-устойчивата симбиотична ферма”Чифлик Ливади”. Има блог , активен ползвател на Twiter, Foursquare, (не толкова на) Facebook, Apple фен и страстен почитател на прасета тип „шарена превъзходна“.
В момента Филип е отдаден на земеделието и лакомо чете книгите на великия фермер Джоел Салатин, ученика на Рудолф Щайнер – Еренфрид Пфайфер, пионерът на съвременното органично земеделие сър Албърт Хауърд и прави свои стъпки в биодинамичното земеделие.
„Повечето хора са склонни да обърнат света, за да си намерят добър доктор или лекарства, когато са болни, но съвсем не се интересуват къде, как и с какво е отгледана храната им.
Човек има избор – или да плаща на фермера за добра храна, или на доктора.”
Ако всичко това Ви вълнува и искате да се запознаете лично с този „фанатик” на модерното земеделие,заповядайте на неговата „нагледна”лекция !

ОБЩЕСТВЕНА КОЛЕКЦИЯ „ШИПКОВА КЪЩА” Kазанлък ул. ”Отец Паисий” 1 на 6 юни /събота/ 2015 г. от 14:00ч.

ВХОДНА ТАКСА: 15 лева и чаша от първото българско натурално вино „Руен в делва” Дамяница. Билети за събитията може да закупите от касата на „WINE HOUSE“ Дундакови ул.“Христо Ботев“ 60 Казанлък или да заявите на тел: 043187090 тел: 0898867676 ; e-mail:[email protected]

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ