Jarava Winery

Фестивалът на рибата и виното в Бургас през септември

Фестивалът на рибата и виното в Бургас през септември

снимка: uchealth.org

Фестивалът на рибата и виното ще обогати бургаския културен календар за поредна година! Специално подбрани кулинарни изкушения и разнообразни събития ще изпълнят пространството в Морската градина около Експо център „Флора“ на 11, 12 и 13 септември 2020.

Програмата започва в петък от 17.00 ч, а в събота и неделя забавленията ще текат от 11 до 23 ч. Фестивалната зона ще посрещне някои от най-добрите бургаски заведения! Готвачите им ще приготвят пресни морски деликатеси и рибни специалитети директно пред посетителите, а селектирани изби от цялата страна ще представят най-добрите си вина, допълнени със съвети какво вино с каква храна трябва да съчетаваме.

Всеки, който има какво да покаже на кулинарната арена, може да се включи в конкурсите за любители, а ако вярвате, че знаете най-добрата рецепта за рибена чорба, можете смело да се впуснете и в конкурса за „Най-вкусна рибена чорба“.

Всяка вечер ще завършва с музика на живо – на сцената ще видим и чуем любими изпълнители на няколко поколения – Йорданка Христова, Орлин Павлов, Георги Мамалев, Стефан Вълдобрев, „Керана и космонавтите“.

Фестивалът на рибата и виното в Бургас през септември 2020

Малки и големи ще могат да се забавляват еднакво добре, така че не забравяйте децата – отново сме приготвили специални занимания и за тях. Детски представления, творчески работилници, уроци и занимания са предвидени и в трите дни на фестивала.

В първите два дни ща гледаме кино под звездите. Последният филм на Ники Илиев „Завръщане“, както и предишният му хит „Живи легенди“, ще повишат доброто настроение на бургазлии и гостите на града. А част от творческия екип на филмите ще гостува на живо.

Местни танцови състави и изпълнители ще допълнят дневната програма на фестивала, а в кулинарната зона ще видим познати и популярни имена, които ще демонстрират готварските си умения.

ЮПрез септември започва сезонът на рибата. Именно през този месец се смесват цветове, аромати и настроения, а ние ще направим „Фестивала на рибата и виното“.

Отправяме покана към любителите на рибата и виното от цялата страна – елате в Бургас и през септември, няма да останете разочаровани!”, пишат организаторите.

Фестивалната зона ще бъде разположена в парк „Приморски“ (до Експоцентър „Флора“) и ще работи от 16.00 до 23.00 ч на 11.09 и от 11.00 до 23:30 през останалите 2 дни.

Входът е свободен!

Използвани материали от: burgasinfo.com и bnr.bg

Очаквайте: Балканският международен винен фестивал 2020 от 17 до 19 септември.

 

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ