Фестивалът на виното „Дионисиеви дни”- с много изненади и качествени български вина

Фестивалът на виното „Дионисиеви дни”- с много изненади и качествени български вина

Второто издание на WINE FEST SOZOPOL 2019 ДИОНИСИЕВИ ДНИ ще предложи най- доброто от българските производители на вина и качествени храни на жителите и многобройните гости на Созопол. Той ще се проведе на 18, 19 и 20 юли 2019 г.

Винолюбителите и ценителите на качествени вина ще имат възможност да дегустират представителна извадка на родните вина, като акцент ще бъде биопроизводството на винената напитка.Космополитния характер на виното ще бъде представено от френски и италиански вина.

Специални гости на фестивала ще бъдат световноизвестния готвач и кулинар Маурицио Ферери и сомелиерътКонстантин Канариев. Освен темпераментното шоу на италианския маестро, който ще представи най- новите тенденции в кулинарното изкуство, фестивалът предлага и Мастер класове, на които всеки, който има интерес към напитката на любовта, може да участва. Майсторски класове по дегустация на вино и спиртни напитки, маркетинг на виното и спиртните напитки в ресторанта, представяне на виното във винарската изба и др. Лектори и аниматори ще бъдат водещи експерти по темите, сомелиери и международни дегустатори на вино и спиртни напитки.

За участниците във фестивала ще има специален конкурс „Изборът на потребителя“ се организира съвместно с Българската асоциация „Активни потребители“.Посетителите отново ще могат да отличат своите фаворити и да спечелят любимото си вино с участието в традиционната томбола, която ще се провежда и в трите фестивални дни.

Тази година ще се организира невероятен “Летен Бал на Винарите”на яхта, с която ще се разгледа красивия Созополски залив и ще се дегустират напитки и храни, приготвени от шеф-готвач.

Подготовката на фестивала вече е в своя ход и организаторите му очакват още интересни и запомнящи се участници. Сред участниците са и две местни фирми, които ще представят богатството на местната природа и майсторлъка да произвеждат качествена продукция. Винарна „Вила Атика” ще представи най- новите си вина и е с намерение отново да очарова посетителите на фестивала. На миналогодишното издание, винарната, която се намира в полите на Странджаспечели специалната награда на организаторите на фестивала. Пак от красивата Странджа е и другия местен производител. Пчеларска ферма „Странджа” има с какво да се похвали и да изненада любителите на меда и медовината. Това е една много бързоразвиваща се семейна ферма, която е европейски еталон за качество.

Фестивалът „Дионисиеви дни” Созопол 2019 кани и други местни производители и производители от региона и Странджа да представят своите продукти и да станат част от празника. За повече информация могат да се обърнат на телефони 0899901968 и 0876901968. Те ще участват с преференции и ще могат да покажат резултатите от своя труд пред многобройната публика на фестивала и гостите на Созопол.

Фестивалът подкрепя българските винопроизводителии производителите на храни и съдейства за популяризиране на дестинациите за винени гурме туризъм, които включват емблематични исторически, археологически и природни обекти. Винен фестивал „Дионисиеви дни „ Созопол 2019 се провежда с любезното съдействие на Община Созопол. Винен фестивал „Дионисиеви дни“ Созопол 2019 е основен акцент в културната програма на Община Созопол, посветена на празника на града ичестването на неговата покровителка Света Марина.

Facebook
Източник: www.balkanite.net

Подобни статии