Lozenitsa Estate

Фестивалът на виното „Дионисиеви дни”- с много изненади и качествени български вина

Фестивалът на виното „Дионисиеви дни”- с много изненади и качествени български вина

Второто издание на WINE FEST SOZOPOL 2019 ДИОНИСИЕВИ ДНИ ще предложи най- доброто от българските производители на вина и качествени храни на жителите и многобройните гости на Созопол. Той ще се проведе на 18, 19 и 20 юли 2019 г.

Винолюбителите и ценителите на качествени вина ще имат възможност да дегустират представителна извадка на родните вина, като акцент ще бъде биопроизводството на винената напитка.Космополитния характер на виното ще бъде представено от френски и италиански вина.

Специални гости на фестивала ще бъдат световноизвестния готвач и кулинар Маурицио Ферери и сомелиерътКонстантин Канариев. Освен темпераментното шоу на италианския маестро, който ще представи най- новите тенденции в кулинарното изкуство, фестивалът предлага и Мастер класове, на които всеки, който има интерес към напитката на любовта, може да участва. Майсторски класове по дегустация на вино и спиртни напитки, маркетинг на виното и спиртните напитки в ресторанта, представяне на виното във винарската изба и др. Лектори и аниматори ще бъдат водещи експерти по темите, сомелиери и международни дегустатори на вино и спиртни напитки.

За участниците във фестивала ще има специален конкурс „Изборът на потребителя“ се организира съвместно с Българската асоциация „Активни потребители“.Посетителите отново ще могат да отличат своите фаворити и да спечелят любимото си вино с участието в традиционната томбола, която ще се провежда и в трите фестивални дни.

Тази година ще се организира невероятен “Летен Бал на Винарите”на яхта, с която ще се разгледа красивия Созополски залив и ще се дегустират напитки и храни, приготвени от шеф-готвач.

Подготовката на фестивала вече е в своя ход и организаторите му очакват още интересни и запомнящи се участници. Сред участниците са и две местни фирми, които ще представят богатството на местната природа и майсторлъка да произвеждат качествена продукция. Винарна „Вила Атика” ще представи най- новите си вина и е с намерение отново да очарова посетителите на фестивала. На миналогодишното издание, винарната, която се намира в полите на Странджаспечели специалната награда на организаторите на фестивала. Пак от красивата Странджа е и другия местен производител. Пчеларска ферма „Странджа” има с какво да се похвали и да изненада любителите на меда и медовината. Това е една много бързоразвиваща се семейна ферма, която е европейски еталон за качество.

Фестивалът „Дионисиеви дни” Созопол 2019 кани и други местни производители и производители от региона и Странджа да представят своите продукти и да станат част от празника. За повече информация могат да се обърнат на телефони 0899901968 и 0876901968. Те ще участват с преференции и ще могат да покажат резултатите от своя труд пред многобройната публика на фестивала и гостите на Созопол.

Фестивалът подкрепя българските винопроизводителии производителите на храни и съдейства за популяризиране на дестинациите за винени гурме туризъм, които включват емблематични исторически, археологически и природни обекти. Винен фестивал „Дионисиеви дни „ Созопол 2019 се провежда с любезното съдействие на Община Созопол. Винен фестивал „Дионисиеви дни“ Созопол 2019 е основен акцент в културната програма на Община Созопол, посветена на празника на града ичестването на неговата покровителка Света Марина.

Facebook
Източник: www.balkanite.net

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии