Jarava Winery

Фалшивото вино – нелоялни практики

Фалшивото вино – нелоялни практики

Дори и някои хора да го игнорират, фалшифицирането на вино е придобило тревожни размери по целия свят.

Купуването на качествено скъпо вино, никога не е било толкова трудно. Съобщава се, че глобалните измами с храни и напитки са 40 милиарда долара на година, докато измамите с изкуство, от друга страна, се оценява на 6 милиарда долара годишно. Професионалният съвет за вино в Бордо смята, че 30 000 бутилки фалшиво вино се продават на всеки час само в Китай.

Разбира се, най-ценените вина като Chateau Lafite Rothschild, Mouton-Rothschild, Latour и Domaine Romanée Conti, например, са най-продавани. По правило фалшификаторите купуват празни бутилки с най-добрите етикети за $ 1000 или повече на черния пазар и след това пълнят бутилките с по-евтино вино и го продават на нищо неподозиращи купувачи.

Въпреки това, търсенето на вино в световен мащаб скочи, фалшифицирането не се ограничава до супер известни вина. Дори малките и сравнително евтини етикети са изложени на риск.

По-долу показваме различни видове фалшификати:

1. Ако не купувам стари вина, не поемам рискове.

Виждаме все повече млади винтидж фалшификати, които излизат на пазара. Определено по-старите вина са по-рискови, още повече, че е по-лесно да фалшифицирате история за произхода им.

2. Ако не купувам вина над 1000 долара, не поемам рискове.

Но това не е напълно вярно, ще имате много по-малък риск, ако купувате вина от 50 долара за бутилка, особено ако вашите покупки са от реномирани търговци, които доставят вината директно от оторизирани дистрибутори.

Сега, ако пазарувате извън тези канали, внимателно проверете бутилките за доказателства за фалшифициране. Не се самозалъгвайте само защото виното е сравнително евтино.

3. Фалшификати се срещат и по търговете за вино.

Въпреки че са добре известни проблемите на някои аукционни къщи с фалшиви вина, да се вярва, че проблемът е само в тях е да се пренебрегне тъжната реалност.

Очакванията за финансовата възвръщаемост се увеличават, някои търговци на вино са склонни да рискуват с фалшифициране и търговия с тези бутилки.

4. Най-добрата ви защита срещу фалшифициране е знанието и бдителността.

Разбирането къде са рисковете, какви са актуалните тенденции във фалшифицирането на вино и как да проверите истинността на бутилките е най-добрата ви защита срещу фалшивото вино и вредите, които тези измами могат да нанесат на вашето лично богатство или професионална репутация.

Просто вложете малко повече време във вашето винено образование преди да направите такава скъпа покупка!

Източник: vaocubo.com

1.0/5.0 Article rating
2 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии