Jarava Winery

Участниците на Августиада 2014

Участниците на Августиада 2014

Търговско-промишлена палата – Стара Загора и компания OINORAMA wine consulting & business solutions, в качеството си на организатори, Ви канят да станете част от уникалния Фестивал на виното и културното наследство Августиада. Той ще се проведе за трети пореден път в Стара Загора от 17 до 19 октомври 2014 г., в сградата на Регионален исторически музей – Стара Загора.
Ето и участниците на Августиада 2014:

Авенди ООД
www.avendi.bg

Авенди е водеща компания в маркетинга и дистрибуцията на бързооборотни стоки. Компанията дистрибутира водещи световни и български марки като Aperol, Baileys, Bushmills, Campari, Captain Morgan, Cono Sur, Efes, Grolsch, Guinness, Hennessy, HiPP, J&B Rare, Johnnie Walker, Kotanyi, MAM, Moet&Chandon, Monin, Nestle Purina, Perrier, Pilsner Urquell, San Pellegrino, Smirnoff, Villa Sandi, Vittel, Беса Валей, Славянци и други. Авенди е част от ВМ Финанс Груп.

Арониада – Агро ЕООД
www.aronia-bg.com

„Арониада – Агро“ ЕООД е основана през 1995г. Фирмата разполага с повече от 80 дка насаждения от арония с регистрация за биологично производство от 2005 г. до сега. Основната дейност е отглеждане на трайни насаждения от арония и производство на натурални биологични напитки от пресни плодове арония:
• Биологичен сок от пресни плодове арония -стъклени бутилки;
• Вино – Биологична естествена витаминозна напитка от плод арония (5% алк.) – стъклени бутилки.
Напитките се произвеждат само от пресни и здрави, биологично отгледани плодове веднага след обирането им.

Александра Естейт ООД
www.alexandraestate.com

Проектът Alexandra Estate води началото си от 2012 г. Тогава са закупени първите лозя от 200 дка в първа година на плододаване в с. Орешец, Харманлийско. Село Орешец се намира в небезизвестния Югоизточен район, а лозята са разположени в подножието на Източните Родопи и граничат със 100 – годишна дъбова гора. Изложението е северно, което дава възможност на гроздето да запази добри киселини дори в този регион с обичайно горещ климат. Сортовете са: Сира, Малбек, Каберне Фран, Пино Ноар, Мерло, Шардоне, Марсан, Русан, Семийон и Вионие. През 2013г. Alexandra Estate се разширява с още 100 дка лозя в с. Ракитница, Старозагорско. Характерно за това лозе са карбонатните почви и надморската височина от 300м. Лозето ще бъде в плододаване през 2016 г. Сортовете са: Каберне Фран, Сира, Каберне Совиньон, Мерло, Совиньон Блан, Шардоне и Семийон.
При отглеждането на лозята на Alexandra Estate са застъпени принципите на органичното и биодинамичното земеделие.
За Alexandra Estate работят доказани специалисти: отглеждането на лозята е поверено на Атанас Шидеров и Ерик Моро, а за винификацията и създаването на блендовете се грижат Александър Велянов и Тиери Хаберер.

Антек Груп ЕООД
www.olea­bg 

Антек Груп ЕООД е вносител за България на зехтин extra virgin от различни сортове маслини, както и автентични маслини от цяла Гърция. Също така и на пасти от маслини, балсамов оцет, горчици, екзотични кремове за салати с балсамов оцет и смокини, ягоди, мед, стафиди, и сушени смокини.

Балар АД
www.wines-balar.com 

Лозята и изцяло реновираната през 2014 г. винарска изба на Балар АД са разположени на около 30 км. югозападно от гр. Ямбол в района на с . Скалица. Защитеността на района от северните ветрове, голямото количество слънчеви дни и редуцираният добив от 400 кг./дка, са предпоставка за получаването на богати, плътни и запомнящи се качествени червени вина от сортовете Каберне Совиньон, Мерло, Сира и Пти Вердо. Вината се произвеждат в ограничени серии и съзряват минимум шест месеца във френски дъбови бъчви. С бутилковото развитие се оформя букета от аромати и вкусове, придаващи изтънченост и класа. Всяко едно вино е божествено творение на тероара и фантазията на винарите. Основна цел на „БАЛАР” АД е да създава бутикови вина със собствен облик, предназначени за истински ценители.


Бибендум ООД
No Man’s Land и UNIQATO
Винарско имение “Санта Сара”
Винарска изба “Тохун”
www.bibendum.bg

„Бибендум” ООД е официален представител на No Man’s Land и UNIQATO, Винарска изба „Тохун” и Винарско имение „Санта Сара”. Мисията на No Man’s Land е да произвежда премиум вина, които да се харесват от космополитния любител на виното, запазвайки многовековното наследство на българското винопроизводство.
Винарска изба „Тохун“, Поморие произвежда 100% вино от грозде, собствено производство.
„Санта Сара“ е на колела и се състои от отбор от четири млади винени ентусиасти, притежаващи няколко каравани и всички необходими играчки с размер small size за правене на вино в гаражни условия. Виненият цирк гастролира от 2000 до 2004 г. в Нова Загора и от 2004 г. до момента в Стара Загора, като се стреми да бъде в непосредствена близост до лозята, в които работи и експериментира.


BETTERHALF
Проекта BETTERHALF започва през 2007 година със създаването на първото лозово насаждение на компанията в района на село Змеево Старозагорско , разположени на склон с южно изложение, целодневно огрявани от слънчевите лъчи, запазени на север от Стара планина. Разнообразния сортов състав от шардоне , пино гри, Совиньон Блан, семийон , вионие от долината на Рона, узряват бавно, при надморска височина от над 400 м, а големите температурни амплитуди между деня и ноща, са важен фактор за типичноста и ярко изразения характер на нашето грозде, който по късно намираме във виното ни. През 2008, компанията засади 120 декара лозя в региона на село Дълбоки, регион с традиции в отглеждането на червени сортове. Всички лозя се отглеждат с изключително редуцирани добиви с цел оптимални условия за узряване и постигане на най високо качество на виното. Едва на седмата година от засаждането на лозята, бяха произведени първите вина BETTERHALF след, внимателен подбор на на гроздето.
Днес BETTERHALF произвежда само до 1500 бутилки от своите, BETTERHALF ROSETTO, BETTERHALF ONE RED, BETTERHALF PINOTTO, BETTERHALF WIZARD, BETTERHALF PARADISE

Бургозоне ЕООД
www.burgozone.bg

Шато Бургозоне е една от малкото изби в България, разположени непосредствено сред собствените си лозя. Кацнала на самия бряг на р. Дунав над приказния остров Есперанто, тя носи името и духа на римската крепост, намирала се на границата на лозарския комплекс и защитавала Римската империя от Север.

Винарско имение Анжелус Естейт
www.angelusestate.com 

Винарското имение Анжелус Естейт е един от диамантите на родното ни производство и се намира в непосредствена близост до язовир Жребчево, Нова Загора. Притежава 1065 дка нови лозови насаждения. Избата е разположена върху 14 000 кв.м разгъната площ, от които 7 000 кв.м вкопани под земята. Технологията е под непрекъснат контрол на енолозите и е съчетана с ръчен труд.


Винарска изба Братя Минкови
www.minkovbrothers.bg 

Винарска Изба Братя Минкови е единствената българска изба, носеща изобретателският възрожденски дух на градското общество на България от краят на XIX век.
Тя е приемник на фамилно наследство за правене на висококачествени вина. Избата разполага общо с 4 200 дка собствени лозя. Разположени в подбалкана, лозята на избата разполагат с превъзходни почвено-климатични условия за отглеждане на престижни сортове грозде с високо качество.
За всеки от масивите отговаря екип от агрономи и енолози, който следи развитието на гроздето и определя точният момент за старт на брането, когато гроздето е с най-добрия баланс на захарно съдържание, киселини и фенолна зрялост. Избата предлага различни стилове вина със или без отлежаване в дъбови бъчви, в тон с най-съвременните изисквания на модерният любител на виното.


Винарска Изба Вила Мелник
www.villamelnik.com

Винарска изба Вила Мелник се намира на 7км. южно от гр. Мелник. Разполага с 300 дка собствени лозя от местни и класически сортове и нова, модерна винарна. Избата е вкопана в пясъчен хълм и осигурява отлични условия за съхранение и отлежаване на виното. Винарната е отворена за посетители, които могат да участват или наблюдават всеки момент от създаването на виното.

Винарско имение Драгомир ООД
www.dragomir.bg

Винарско имение „Драгомир” е малка семейна бутикова винарна в Пловдив, специализирана в производството на качествени български вина в къси лимитирани серии.

Винарска Изба „Four Friends“
www.fourfriends.bg

Винарска изба „Four Friends“ разполага с над 40 хектара лозови насаждения в най-подходящия за отглеждане на грозде регион в България – Тракийската низина. Имението е сгушено в землището на с. Горно Ботево, източно от град Стара Загора.
Вината във винарска изба „Four Friends“ се произвеждат по класически технологии с изключително много ръчен труд – това в голяма степен определя и качеството на виното. Общият капацитет на избата е 400 000 литра вино, с възможност за производство на 300 000 бутилки годишно. Ферментаторите, които използваме са тип „каца“, които се използват във всички бутикови винарни за производство на висококачествени вина. Използваме ги и защото позволява изцяло ръчно контролиране на процеса на ферментация, който е много важен за постигане на мекия вкус и аромат на нашето вино.
Виното отлежава в дъбови бъчви. Те регулярно се доливат и се следи за качествените промени, които настъпват, благодарение на контакта на виното с дъбовата дървесина. Избата разполага със съвременна, модерно оборудвана лаборатория. Ежедневно се следи за динамиката на развитие на гроздето чрез лабораторни анализи за захарното съдържание, титруеми киселини и pH.

Винарска изба Шато Коларово
www.chkolarovo.com

“Шато Коларово” е малка бутикова изба, основана през 2009 г. Разположена е сред югозападните склонове на Сакар планина, в близост до град Харманли и носи името на селото, в което се намира. Притежава собствени, отлично поддържани лозя от сортовете Мерло и Каберне Совиньон. Малкия екип на винарната има амбицията чрез експериментиране с технологичните практики, свобода в работата и пълна отдаденост, да превърне това кътче на България в предпочитана дестинация за винен туризъм.

Винпром Пещера АД
www.peshtera.com

„Винпром Пещера” АД разполага със собствени бази, капацитет и технологии за производство на вино, ракия, водка, уиски, мента, мастика и др. В сортовата листа на компанията влизат Каберне Совиньон, Каберне Фран, Мерло, Сира, Шардоне, Мускат Отонел, Совиньон Блан, Юни Блан и други. „Винпром Пещера” притежава най-напредналата в технологичен план изба, разположена в град Съединение, с капацитет 14 млн. литра. В нея се намира и най-модерната в страната лаборатория за качествен контрол на всеки процес от производството на „Винпром Пещера”.

Винпром Ямбол ЕАД
www.vinpromyambol.com

С 90-годишните си традиции в производството на вина и ракии ние сме известни като най-старата винарска изба в Южна България. „Винпром Ямбол” разполага с модерни бази в Ямбол и Стралджа. Общият капацитет за преработка на грозде възлиза на над 16 млн. кг, а за съхранение – над 18 млн. литрa. Компанията притежава над 9000 декара собствени лозови масиви. На 23 август 2013 година „Винпром Ямбол” откри новата си винарна за микровинификация. В нея ще се винифицират както бели, така и червени сортове грозде.

Геслин ООД
www.kavaklidere.com

Официален представител за България на винарска изба „Каваклъдере Турция – Анатолийски вина”. „Каваклъдере Винарна” е основана от Сенап Анд през 1929 г. в Анкара и е една от най-старите и най-голямата винарна в Турция. „Каваклъдере Винарна” е с капацитет от 18,5 милиона литра годишно. От създаването си тя е отстоявала своя принцип за автентичност и е получила над 500 медала от участия в международни конкурси.

Глоуб Дистилърс ЕООД
www.villalyubimets.bg

„Глоуб Дистилърс” ЕООД е търговска компания, част от групата на „Вини” АД. Дейността ни е свързана с маркетинг и дистрибуция на продуктите на „Вини” АД и Вила „Любимец” на вътрешния и външен пазар. Нашата основна мисия и цел – създаване на качествени брандове и най-успешното им представяне на пазара.

Домейн Мараш ЕООД
www.marash.bg

Винарска изба МАРАШ е винарна от ново поколение изградена в гр. Стралджа и носи името на едноименен проход в Стара планина и местност в непосредствена близост. Идеята с която се заражда изба МАРАШ, е да произвежда вина в лимитирани серии, които да бъдат предназначени за ресторанти с отношение към виното, специализирани магазини и ценители. Философията ни е отглеждане на собствени лозя и създаване на вина с любов към нас, виното и любителите на вино.
Всички вина които се произвеждат в МАРАШ са от 500 дка собствени лозови масиви. Макар и сравнително млада, избата има вече 5 търговски марки под които се представят нейните вина – MARASH, LENEA, QUATTRO, HEDERA, MEANDRA.


Домейн Менада ЕООД
www.belvedere.bg 

„Домейн Менада” ЕООД е винарска изба с дългогодишни традиции в производството на качествени червени и бели вина, обновена и реконструирана след 2002 г. с капитали на френската фирма „Белведере груп”. Дружеството произвежда богат асортимент от бели, розе и червени вина, сред които: Черга и Менада. Те са много добре приети както в България, така и в чужбина.

Едоардо Миролио ЕООД
www.emiroglio-wine.com

Винарска Изба „Едоардо Миролио“ се намира в с. Еленово, Нова Загора и е производител на висококачествени вина и винени напитки. Специалист в производството на естествено пенливо вино и орехов ликьор. В последните години започна и производство на Био вина.

Изба Карабунар ООД
www.bulgarian-heritage.com 

Изба Карабунар се намира на 80 км източно от София близо до едноименното село. Винарската изба разполага с 400 декара собствени лозя засадени със сортовете Пино Ноар, Пино Гри, Червен Мискет, Димят, Совиньон Блан, Шардоне. Районът притежава една от най-добрите почвено-климатични характеристики в България, за производство на високо качествено грозде. Вината на „Изба Карабунар“ са познати на потребителите под марката BULGARIAN HERITAGE.


Катаржина Естейт ЕООД
www.Katarzyna.bg 

„Катаржина Естейт” е една от най-награждаваните български изби на международната винена сцена. За 2012 г. е представила България с изключителните си вина на най-престижните конкурси, като Vinalies International Paris, Chardonnay du Monde France, China Wine&Spirit Awards и е носител на най-високи отличия.
Сред най-разпознаваемите марки в портфолиото на избата са още: Question Mark, Encore, Seven Grapes, Les Fleurs, Les Amandiers, Les Cailloux, Le Carre d’Or, Contemplations, Mezzek, Twins, Der Traminer, Smaraida и др.
„Катаржина Естейт“ спечели шест отличия с изпратенитe за оценка шест вина на Mundus Vini 2014. Златни медали получиха Katarzyna Reserva 2010, Encore Syrah 2012, Encore Malbec 2012, а сребърни Question Mark Gold 2011, Chopin Nocturne 2012, Le Magnifique 2012. Тази година избата ще изненада своите почитатели с двата си нови бранда La Bella и La Verite.

Ловико Лозари ЕАД
www.lovico.eu

За милиони ценители на виното в десетки държави по целия свят името „Ловико” – Сухиндол е свързано с техния първи досег и откриване на магията на българските вина. Като един от водещите износители, с история на износа от 1914 година насам в над 40 държави на 5 континента, винарната експортира над 4 милиона бутилки бели и червени вина годишно. Специализирана е в производството на вина от сортовете Каберне Совиньон, Мерло, Шардоне, Мавруд, Сира, Каберне Фран, Мускат, Совиньон Блан и други, както и от емблематичния местен сорт Гъмза.
„Ловико” – Сухиндол отглежда около 3000 дка собствени лозя, а също така договаря закупуването на грозде от множество традиционни местни лозари, с което подпомага икономиката на региона и изпълнява отговорността си към обществото. Работейки по специфични проекти през последните няколко години, „Ловико” – Сухиндол възстанови старите сухиндолски традиции за производство на висококачествени бутикови вина, чрез съчетаването им със специални новаторски способи.

МЕТРО Кеш Енд Кери България ЕООД
Търговска верига „Метро Кеш енд Кери“ е международния лидер в търговията на едро на самообслужване. Тя оперира под името „Метро/Макро“ в 30 държави от Европа, Азия Африка и генерира около 50% от общите продажби и над 40% от печалбата на „МЕТРО Груп“. Историята на „Метро Кеш енд Кери България“ започва през 1999 г., като тази година „МЕТРО Груп“ чества 50 години от основаването на фирмата и 15 години откакто е на българския пазар. Където и да реши да прави бизнес, МЕТРО цели да бъде най-добрият партньор и предпочитан доставчик за клиентите.

Мидалидаре Естейт ЕООД
www. midalidare.bg/com 

Мидалидаре Естейт е винарско имение, разположено на 20 км. Северозападно от Чирпан в село Могилово. Нашата философия – лимитирани серии вина, експериментиране с технологичните практики, стремеж към максимално изявяване на тероара и микроклимата на Мидалидаре. Свобода на идеите, пълна отдаденост на каузата за произвеждане на премиум вина и превръщане на имението в топ дестинация за винен туризъм.

Марвин ООД
www.marvin.bg

Винарска изба „Марвин” произвежда червени вина от сортовете Каберне Совиньон, Мерло, Пино Ноар, Сира и розе от Каберне Совиньон, както и бели – Шардоне и Алиготе. Избата е бутикова и основните й търговски марки са Red Point, Marvin’s и Roseline.

Винарска изба Чамлъджа – Турция
www.chamlija-wine.com

Мустафа Чамлъджа, изтъкнат винен инвеститор, трето поколение от известната фамилия, който живее в Турция, е лицето зад този твърде амбициозен проект. Компанията носи името на неговата дъщеря Ирем (Irem), която е дизайнер на етикетите. Цялата производствена база е в Буюкаристан, 120 км западно от Истанбул.
Малка, сравнително нова и изключителна бутикова изба от Турция – това е Чамлъджа. Разположена на уникален тероар в най-северния турски винен регион, събира на едно място масиви с варовикови, глинени, песъкливи и каменисти почви. Близостта до Черно море оказва положително влияние върху гроздето, което се отглежда на височина между 280-400 м надморска височина. Всички вина на Чамлъджа са лимитирани ( къси) серии, всяко със собствен характер и лице (етикет), които успяват да открият прекия път до сърцата на клиентите.

Юротим ООД
www.stobiwinery.mk

„Юротим“ ООД е ексклузивен представител за България на Винарска изба „СТОБИ“ (STOBI winery). Винарска изба „СТОБИ“ притежава над 600 хектара собствени лозови насаждения в централната част на Македония, областта Тиквеш, където сблъсъка на средиземноморския климат от юг и континенталния от север създава едни от най-добрите условия за отглеждане на грозде на Балканския полуостров. Вината СТОБИ са носители на престижни международни награди, които са допълнителен стимул за винарната в стремежа да създаде съвършенство във всяка капка.

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ