Jarava Winery

Умерена консумация на вино и диабет тип 2

Умерена консумация на вино и диабет тип 2

Мета анализ на откритите изследвания може да помогне на страдащите от диабет, като понижава кръвното налягане и холестерола.

Хората с диабет тип 2 трябва да се наблюдават какво ядат и пият. Доказателствата обаче продължават да показват, че те могат да се насладят на чаша вино. Няколко проучвания са установили, че умерените количества вино всъщност могат да подобрят здравето на пациентите с диабет. Ново проучване предлага интересни доказателства защо.

Водещият изследовател Джинхуа Йе и няколко негови колеги от кардиоваскуларното отделение на болница Тонгде в провинция Чжецзян Прованс, Китай, извършиха мета анализ на девет проучвания, които най-добре отговарят на техните критерии и се вкопават дълбоко в данните. Резултатите са публикувани в списание „ Медицина“ .

Те откриха, че пациентите с диабет определено могат да се възползват от умерена консумация на вино, по-специално защото виното е свързано с по-ниско кръвно налягане и по-ниски нива на общия холестерол. „Умерената консумация на вино сред пациентите с диабет тип 2“ може да намали нивото на диастолното кръвно налягане и общия холестерол “, написаха авторите. Установено е, че общите нива на холестерола и кръвното налягане са намалели значително през деня след консумацията на вино и в продължение на две години.

Въпреки това, други рискови фактори за диабет, като общите нива на глюкоза в кръвта, не са били засегнати. И тъй като това проучване представляваше ретроактивен мета анализ, изследователите не можеха да изберат за контролирана група пациенти, така че субектите варираха значително във възрастта, нивата на консумация и други фактори.

Изследователите се надяват да проведат още изследвания по темата. „Необходимо е по-нататъшно разследване, включително по-продължителна интервенция (опити) и повече участници, за да се потвърди ефикасността и безопасността на приема на вино и неговата връзка с риска от сърдечно-съдови заболявания сред страдащите от диабет тип 2.

Източник: winespectator.com

 

5.0/5.0 Article rating
1 Review
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии