Jarava Winery

Умен дозатор за вино Albicchiere печели наградата CES 2020

Умен дозатор за вино Albicchiere печели наградата CES 2020

Устройство способно да налее перфектната чаша вино при подходяща температура, спечели наградата за иновации на CES 2020 в Лас Вегас.

Albicchiere или, накратко, Albi, е един от десетките нови домакински уреди, присъдени на CES 2020 в Лас Вегас тази седмица.

Казано е, че италианската разработка Albi Home M може да сервира вино при идеални температури и може да работи или с обикновени бутилки вино, или със специални контейнери за „умни чанти“, продавани от производителя на устройството. Твърди се, че съдържанието на „интелигентната чанта“ се съхранява без промяна на свойствата им в продължение на шест месеца.

Собствениците ще могат да свържат Алби с различни интелигентни гласови асистенти, като Amazon Echo или Google Home, така че чрез тях да могат да персонализират своите предпочитания и да „поръчат“ чаша вино.

Алби все още не може да се купи, изобретателите планират да използват Kickstarter за краудфандинг. Ранните инвеститори ще могат да закупят устройството за 249 долара (223 евро).

Сред другите устройства, свързани с виното на CES 2020, беше устройството Juno, което може да охлажда напитки само за няколко минути, използвайки принципа „обратното на микровълновата работа“.

https://youtu.be/4Kf0FEopcEQ

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии