Търсенето на вино сред жените нараства в Китай

Търсенето на вино сред жените нараства в Китай

Снимка: Elina SazonovaPexels

С развитието на маркетинга в социалните медии има все повече търсене на вино сред жените в Китай.

Според CBNData, базираната в Шанхай изследователска компания, жените родени след 1990 г., са водещата потребителска група за електронна търговия. Влиянието на ефективността на маркетинга се разпростира върху вината и спиртните напитки, и става доминираща на пазара.

Промоцията чрез инфлуенсъри и събития за отстъпки в социалните медии като Douyin (китайската версия на TicTok) и WeChat достига до по-младата аудитория, интересуваща се от вина.

Тенденцията She Economy при вината и спиртните напитки е по-ярка от всякога по време на пандемията. Жените от средната класа и младите момичета се превърнаха в основна група клиенти, и имат силен интерес към вносните вина и спиртни напитки.

За разлика от традиционните потребители, които са свикнали с алкохолни напитки, бира и байджиу, много от хората в Китай предпочитат виното, защото вярват, че то отразява по-голяма изтънченост и стил. Виното може да се похвали и с по-ниско съдържание на алкохол.

Най-популярният сорт грозде сред младите любители на виното в Китай е каберне совиньон, следван от Сира, Мерло и Пино Ноар.

Според Kaola, трансграничен оператор на електронна търговия от Alibaba Group, жените в Китай са по-привлечени от плодови ликьори, вино, коктейли и японско саке. Продуктите, които предпочитат, обикновено имат по-малко алкохол, плодов вкус, приятна и привлекателна опаковка.

Източник: wine-mag.ru

Подобни статии