Jarava Winery

Търсенето на вино сред жените нараства в Китай

Търсенето на вино сред жените нараства в Китай

Снимка: Elina SazonovaPexels

С развитието на маркетинга в социалните медии има все повече търсене на вино сред жените в Китай.

Според CBNData, базираната в Шанхай изследователска компания, жените родени след 1990 г., са водещата потребителска група за електронна търговия. Влиянието на ефективността на маркетинга се разпростира върху вината и спиртните напитки, и става доминираща на пазара.

Промоцията чрез инфлуенсъри и събития за отстъпки в социалните медии като Douyin (китайската версия на TicTok) и WeChat достига до по-младата аудитория, интересуваща се от вина.

Тенденцията She Economy при вината и спиртните напитки е по-ярка от всякога по време на пандемията. Жените от средната класа и младите момичета се превърнаха в основна група клиенти, и имат силен интерес към вносните вина и спиртни напитки.

За разлика от традиционните потребители, които са свикнали с алкохолни напитки, бира и байджиу, много от хората в Китай предпочитат виното, защото вярват, че то отразява по-голяма изтънченост и стил. Виното може да се похвали и с по-ниско съдържание на алкохол.

Най-популярният сорт грозде сред младите любители на виното в Китай е каберне совиньон, следван от Сира, Мерло и Пино Ноар.

Според Kaola, трансграничен оператор на електронна търговия от Alibaba Group, жените в Китай са по-привлечени от плодови ликьори, вино, коктейли и японско саке. Продуктите, които предпочитат, обикновено имат по-малко алкохол, плодов вкус, приятна и привлекателна опаковка.

Източник: wine-mag.ru

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии