Jarava Winery

Търговска дегустация на Български вина “MODERN WINES OF BULGARIA – Vineyards & Grapes, People & Stories”

Търговска дегустация на Български вина “MODERN WINES OF BULGARIA – Vineyards & Grapes, People & Stories”

В четвъртък 31-ви Октомври в Българското посолство в Лондон ще се проведе второто издание на най-голямата годишна търговска дегустация на Български вина във Великобритания “MODERN WINES OF BULGARIA – Vineyards & Grapes, People & Stories”.

След стартирането на проекта през 2018, тази година събитието ще е още по-голямо, включващо над 20 Български изби от всички винени региони на България:

ЧЕРНОМОРИЕ

Seewines

ДУНАВСКА РАВНИНА

Бонония естейт, Царев Брод, Шато Бургозоне

РОЗОВА ДОЛИНА

Шато Копса

ДОЛИНАТА НА РЕКА СТРУМА

Златен Рожен, Либера Естейт, Орбелия, Рупел, Виа Верде, Вила Мелник

ТРАКИЙСКА НИЗИНА

Александра Естейт, Беса Вали, Домейн Бояр, Драгомир, Глушник, Мидалидаре Естейт, Румелия, Домейн Менада, Братя Минкови, Ямантиеви, Заара Естейт

От тази година за първи път ще има и щанд с висококласни традиционни български спиртни напитки – отлежали ракии и брендита от Винекс Преслав, Черноморско Злато, Троян, Карнобат и Шато Копса.

Организатори на събитието са The Old Cellar, Globul Wines, Apollowine и Каролин Гилби MW. На един от щандовете Каролин ще представя и книгата си, която издаде през 2018 – “The Wines of Bulgaria, Romania and Moldova”, като ще е възможно тя да се закупи на деня от посетителите на събитието с личен автограф от авторката.

Тази година в екипа на MODERN WINES OF BULGARIA и в подкрепа на Българското вино се включват и редица водещи български сомелиери – Светослав Манолев MS, Благой Кузмански AS, Зарех Месробян AS, Йордан Русев, както и много други българи винени професионалисти в Лондон.

Специално ще бъдат проведени два майсторски класа за Българско вино на деня:

Каролин Гилби MW – “Versatile Bulgaria – great reds and so much more”

Светослав Манолев MS и Благой Кузмански AS – “Bulgaria uncorked”

Посещение на събитието са потвърдили винени журналисти, Masters of Wine, съдии от DWWA, байъри на вериги и винени компании, мениджъри и сомелиери от Лондонски ресторанти (включително Master Sommeliers), винени блогъри и много други професионалисти от винения бранш в страната.

Специални благодарности за съдействието се оказват към посолството ни в Лондон в лицето на посланик Марин Райков и търговското ни аташе Таня Койчева, както и към Йордан Желев @theLabelmaker за подкрепа в дизайна.

С второто издание на “MODERN WINES OF BULGARIA – Vineyards & Grapes, People & Stories” организаторите целят да продължат популяризирането и утвърждаването на Българските вина във Великобритания в дългосрочен план. За повече информация за участниците и представяните вина следете ФБ страницата на събитието @modernwinesbulgaria.

При интерес за посещение – моля изпратете имейл на [email protected] за регистрация.

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ