Jarava Winery

Топ 10 на най-силните алкохолни напитки.

Топ 10 на най-силните алкохолни напитки.

Можете да се забавлявате по различни начини. Някой би предпочел вечеря вкъщи гледайки семейна комедия, друг ще се мести от клуб на клуб до сутринта, а третият ще да пътува до далечни земи търсейки най-силния вкус. И стана така, че повечето от забавните сценарии се смесват с алкохол. Но, ние сме убедени, че можете да се забавлявате без високия градус.
А по-добре е изобщо да не се забърквате с напитките от този списък: никога не знаеш как ще приключи нощта в такава компания!

Алкохолът е най-популярният сувенир от екскурзия и неизменен елемент от програмата на всяко пътуване. Тук ви съветваме да помислите внимателно, преди да опитате напитки от този рейтинг в чужбина. В крайна сметка, всеки носи отговорността си сам. Но, въпреки това, туристите рядко успяват да възадържат, за да не опитат…

10. Строх (Строх) – 40-80%

Този подправен ром е най-популярният сувенир от Австрия. Туристите го купуват в литри, но напразно: предвид високиа градус , Строх е изключително рядко използван в чист вид. Но интересния му вкус перфектно допълва традиционните сладкиши, както и „зимните“ коктейли. Напитката се предлага в различни версии, с алкохолно съдържание от 40% до 80%.

9. Белият Джон Кроу Бати ром – 80%

През ХХ век Ямайка си спечели известна слава в света на развлеченията. И тази напитка перфектно допълва „славния“ списък на изумителните забележителности на страната на Боб Марли. За да се справите с този вид ром, трябва да имате наистина стоманен стомах!

8. Сънсет ром – 84.5%

Първоначално от остров Сейнт Винсент в Карибите, този ром е достоен за истински пират. Поради високия градус, „Сънсет” не се препоръчва да се пие в чист вид, а само като компонент в коктейли.

7. Водка Балкан – 88%

Оказва се, че най-тежката водка не е изобщо в Русия, а в България. За опасността от употребата на тази отвара която е с тройна дестилация има 13 предупредителни надписа върху опаковката.

6. Водка Pincer Shanghai Strength – 88.8%

Нека името ви не ви подведе: родното място на напитката с три осмици е Шотландия. Шанхай е официално признат за най-силната водка в света. Забележително е, че в района на планинарите и килите се произвежда най-силната бира (41%!), Както и най-силният джин. Какво мога да кажем за  шотландците – силни момчета.

5. Absinthe Hapsburg Gold – 89.9%

Не знаете какъв сувенир да донесете от Чехия? Със сигурност не е абсентът от златото на Хабсбург. Само ако сте художник, поет или в най-лошия случай дизайнер. В края на краищата, трудно е да се отгатне какво става след запознаването с тази „зелена фея“. Не е чудно, че лозунгът на напитката е прост и сбит – “няма правила”.

4. Река Антоан Роял Гренадийски ром – 90%

Питие, което с гордост бихме нарекли лунна светлина. Дестилирана от сок от захарна тръстика. Ето защо той има изразен сладък вкус. Вярно е, че едва ли е възможно да го почувствате напълно: всеки барман веднага ще ви даде чаша вода придружена към нея. В противен случай тази карибска туристическа атракция просто не е достъпна.

3. Bruichladdich X4 Уиски – 92%

Спомняте ли си, че шотландците са известни с най-силната водка и бира? Чувствайте се свободни да добавите уиски към този почетен списък! Истинско шотландско наследство. Журналистите на Би Би Си дори успяха да зареждят спортна кола с това питие и да я карат с над 100 мили в час! Какво ще направи тази отвара с човешкото тяло, остава само да отгатне.

2. Everclear – 60%, 75.5% и 95%

Най-силната алкохолна напитка в света според Книгата на рекордите на Гинес от (1979). От 2015 г. е забранена за продажба в Калифорния, Флорида и още 7 щата на САЩ. Има даже популярна рок група е кръстен на нея.

 

1. Spirytus – 96%

Знаещи хора сравняват „божествения“ и „духовен“ вкус на това полско изобретение с удар в стомаха, от който не може да си поемете дъх. Не се препоръчва да се използва.

Източник: restconsalt.ru

 

4.7/5.0 Article rating
25 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии