Топ 10 на най-силните алкохолни напитки.

Топ 10 на най-силните алкохолни напитки.

Можете да се забавлявате по различни начини. Някой би предпочел вечеря вкъщи гледайки семейна комедия, друг ще се мести от клуб на клуб до сутринта, а третият ще да пътува до далечни земи търсейки най-силния вкус. И стана така, че повечето от забавните сценарии се смесват с алкохол. Но, ние сме убедени, че можете да се забавлявате без високия градус.
А по-добре е изобщо да не се забърквате с напитките от този списък: никога не знаеш как ще приключи нощта в такава компания!

Алкохолът е най-популярният сувенир от екскурзия и неизменен елемент от програмата на всяко пътуване. Тук ви съветваме да помислите внимателно, преди да опитате напитки от този рейтинг в чужбина. В крайна сметка, всеки носи отговорността си сам. Но, въпреки това, туристите рядко успяват да възадържат, за да не опитат…

10. Строх (Строх) – 40-80%

Този подправен ром е най-популярният сувенир от Австрия. Туристите го купуват в литри, но напразно: предвид високиа градус , Строх е изключително рядко използван в чист вид. Но интересния му вкус перфектно допълва традиционните сладкиши, както и „зимните“ коктейли. Напитката се предлага в различни версии, с алкохолно съдържание от 40% до 80%.

9. Белият Джон Кроу Бати ром – 80%

През ХХ век Ямайка си спечели известна слава в света на развлеченията. И тази напитка перфектно допълва „славния“ списък на изумителните забележителности на страната на Боб Марли. За да се справите с този вид ром, трябва да имате наистина стоманен стомах!

8. Сънсет ром – 84.5%

Първоначално от остров Сейнт Винсент в Карибите, този ром е достоен за истински пират. Поради високия градус, „Сънсет” не се препоръчва да се пие в чист вид, а само като компонент в коктейли.

7. Водка Балкан – 88%

Оказва се, че най-тежката водка не е изобщо в Русия, а в България. За опасността от употребата на тази отвара която е с тройна дестилация има 13 предупредителни надписа върху опаковката.

6. Водка Pincer Shanghai Strength – 88.8%

Нека името ви не ви подведе: родното място на напитката с три осмици е Шотландия. Шанхай е официално признат за най-силната водка в света. Забележително е, че в района на планинарите и килите се произвежда най-силната бира (41%!), Както и най-силният джин. Какво мога да кажем за  шотландците – силни момчета.

5. Absinthe Hapsburg Gold – 89.9%

Не знаете какъв сувенир да донесете от Чехия? Със сигурност не е абсентът от златото на Хабсбург. Само ако сте художник, поет или в най-лошия случай дизайнер. В края на краищата, трудно е да се отгатне какво става след запознаването с тази „зелена фея“. Не е чудно, че лозунгът на напитката е прост и сбит – “няма правила”.

4. Река Антоан Роял Гренадийски ром – 90%

Питие, което с гордост бихме нарекли лунна светлина. Дестилирана от сок от захарна тръстика. Ето защо той има изразен сладък вкус. Вярно е, че едва ли е възможно да го почувствате напълно: всеки барман веднага ще ви даде чаша вода придружена към нея. В противен случай тази карибска туристическа атракция просто не е достъпна.

3. Bruichladdich X4 Уиски – 92%

Спомняте ли си, че шотландците са известни с най-силната водка и бира? Чувствайте се свободни да добавите уиски към този почетен списък! Истинско шотландско наследство. Журналистите на Би Би Си дори успяха да зареждят спортна кола с това питие и да я карат с над 100 мили в час! Какво ще направи тази отвара с човешкото тяло, остава само да отгатне.

2. Everclear – 60%, 75.5% и 95%

Най-силната алкохолна напитка в света според Книгата на рекордите на Гинес от (1979). От 2015 г. е забранена за продажба в Калифорния, Флорида и още 7 щата на САЩ. Има даже популярна рок група е кръстен на нея.

 

1. Spirytus – 96%

Знаещи хора сравняват „божествения“ и „духовен“ вкус на това полско изобретение с удар в стомаха, от който не може да си поемете дъх. Не се препоръчва да се използва.

Източник: restconsalt.ru

 

Подобни статии