Jarava Winery

Тони Димитрова Ви кани на Първия онлайн семинар на винарна “ДиВес Естейт”

Тони Димитрова Ви кани на Първия онлайн семинар на винарна “ДиВес Естейт”

Екипът на винарна „ДиВес Естейт”, разположена на историческия хълм Симеонова могила, организира първия по рода си онлайн семинар като заложи на атрактивната форма за достигане до широка аудитория от вино любители в страната ни.

Поканата за семинара идва не от кой да е, а от самата Тони Димитрова, която е свързана с винарната още от 2017 година, когато беше част от празника по случай честването на 11 века от славната победа на България в Битката при река Ахелой. Семинарът се фокусира върху оценката на три подбрани вина от уважавани специалисти от Университета по хранителни технологии в гр. Пловдив, възможностите за турове във винарната през пролетно-летния сезон и близко разположените дългогодишни партньори.

За винената дегустация бяха селектирани три вина с марка ДиВес: Мускат, Розе и първия носител за България на Златен медал от най-престижния винен конкурс в света Decanter: Мерло Барик 2012 Специална селекция. Вината бяха оценени от новия зам.-ректор по Учебна дейност и академичен състав на Университета по хранителни технологии в гр. Пловдив доц. д-р Христо Спасов заедно със своя колега доц. д-р Панко Митев от катедра „Технология на виното и пивото”. Вината бяха оценени по три основни критерия – цвят, аромат и вкус, в което бяха съчетани древното изкуство и модерната наука. Белите вина, розетата и червените вина са носители на общо 66 медала и отличия.

Екипът на винарна „ДиВес Естейт” успешно наложи винарната като предпочитана дестинация за винен туризъм със своето предложение „Специален винен и исторически тур” през последните години. Концепцията съчетава пленителната история на мястото, на което е разположена винарната – Симеонова могила, свързана с Битката при река Ахелой, основни факти за гроздобера и производството на вина с дегустация на 5 превъзходни вина с 5 вида традиционни хапки. От 2020 година към това незабравимо преживяване се добави и съвсем ново и уникално за България предложение: Арома дегустация на 5 сорта висококачествена българска лавандула, разположена на тераси около винарната с пленителна гледка към Черно море. Всички посетители имат възможност да се докоснат до растенията и да се насладят на аромата на различните сортове чрез използване на специална техника. Освен с красив цвят на лавандула, всеки си тръгва и с много нова и полезна информация за нежното растение и ползите от употребата на лавандуловото масло. Туровете се провеждат всеки ден от май до септември включително.

Първия онлайн семинар на винарна “ДиВес Естейт” 01 Първия онлайн семинар на винарна “ДиВес Естейт” 02 Първия онлайн семинар на винарна “ДиВес Естейт” 03

Семинарът завършва с представяне на една малка част от дългогодишните партньори, разположени в близост до винарната. Те споделят своя опит и интересни истории от предлагането на вината с марка ДиВес през летния сезон.

Онлайн семинарът и рекламата ще откриете на следните линкове:

 Гледай онлайн семинара в You Tube

Раклама онлайн семинар в You Tube

За повече информация и контакти:

Web site: https://divesestate-bg.com

FACEBOOK: https://www.facebook.com/DiVes.winery

Instagram: @diveswinery

5.0/5.0 Article rating
1 Review
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии