Jarava Winery

Този бърбън се разпродаде за 12 часа след 102-годишно отсъствие

Този бърбън се разпродаде за 12 часа след 102-годишно отсъствие

Базираната в Кентъки компания Peerless Distilling току-що пусна нов бърбън. Това може да не ви се струва особенa новост, докато не откриете, че това е първият бърбън, който дестилерията пусна за повече от век.

Да, минаха 102 години от последното бутилиране на последния бърбън на Peerless и не отне много време тази нова партида да се разпродаде. Пуснат на 22 юни 2019 г., алкохолът се разпродаде още същия ден. Peerless планира скоро издаването на още 500 бутилки, съобщава Food & Wine .

Основана в края на 19 век, марката първоначално се е наричала Worsham Distilling Company. През 1889 г. Worsham прави първия си бърбън и продължава да го прави в продължение на около три десетилетия, докато забраната спира мащабното производство.

В наши дни Peerless се управлява от правнука на първоначалния собственик Хенри Кравер. След като решават да възродят семейния бизнес, Корки и синът му Карсън изграждат нова дестилерия и поставят първата си партида в бъчви през 2015 година.

„Знаехме, че можем да произведем по-добър продукт, отколкото бихме могли да закупим“, каза главният дестилатор Калеб Килбърн пред MyRecipes . „Гордеем се с това, че изработваме собствените си продукти от зърното до бутилката“, каза той.

При изработката на Peerless ‘Small Batch Kentucky Bourbon, Килбърн предприе няколко нетрадиционни стъпки по пътя, включително барел с бърбън, стандартното бутилиране без разреждане. Съдейки по бързите продажби на марката, изглежда, че правят нещата правилно.

Източник: vinepair.com

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии