Jarava Winery
Lozenitsa Estate

Създадоха първото в света вино, ароматизирано с кола

Създадоха първото в света вино, ароматизирано с кола

Френската компанията Haussmann Famille пусна на пазара първото в света вино с вкус на кола.

Виното се нарича Rouge Sucette (в превод от френски език означава червена близалка). То е със алкохолно съдържание 9 об. % алк. и е направено от 75% грозде и 25% вода, захар и есенция от кола. Препоръчва се да се сервира охладено.

Според Полин Лакомб, маркетинг директор на Haussmann Famille, се е получил чудесен баланс между горчивината на виното и сладостта на колата.

Представено миналата седмица на Vinexpo, то е насочена към «Coke поколението» — по младите консуматори, които чрез него, по-лесно да навлязат в света на виното. От компанията се надяват също така да привлекат жените и азиатците, които са любителите на сладкогорчиви напитки.

Rouge Sucette Cola ще се продава във Франция от следващия месец на цена от ? 2.95 за бутилка.

Според последни данни, французите все повече търсят ароматизирани вина като тази година очакванията са около 30 милиона бутилки да бъдат продадени в страната, което е 50% ръст, спрямо 2012 година. Сладките ароматизирани вина се радват на успех и в САЩ, където категорията бележи ежегоден ръст от 33%.

Коментар на bgbarman: В действителност категорията съвсем не е нова. Винените коктейли като френското боле и испанската сангрия, отдавна се бутилират и никой не намира това за странно. Просто категорията се развива. До къде обаче ще стигне?

Източник: Link

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ