Jarava Winery

Събития за бизнеса и сетивата през седмица

Събития за бизнеса и сетивата през седмица

Богата съпътстваща програма посреща посетителите на международни хранители и ритейл изложения 2019 в Интер Експо Център

Разнообразна палитра от емоции обещава съпътстващата програма към международните изложения МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, ИНТЕРФУД & ДРИНК, САЛОН НА ВИНОТО и #RETAIL SHOW. Най-големите професионални събития за хранително-вкусовия и ритейл сектора в България ще отворят врати за многобройните си посетители в Интер Експо Център от 6 до 9 ноември.

За ценителите на добрия вкус

Организаторите от Интер Експо Център са решили да грабнат интереса и на най-изтънчените вкусове с с провеждането на новата платформа за събития – „Сетива без граници“, която провокира с богата програма от семинари, демонстрации и дегустации.  Кулминацията й ще бъде на 8 ноември, когато вратите на зала 6 в международния изложбен център ще останат отворени и в 19.00 часa ще посрещнат ценителите на добрия вкус. Те ще се включат в една необичайна нощна разходка с дегустация на вино, шоколад, хляб, кафе, различни гурме храни и още нещо. Candy bar с над 5000 бонбона с многообразие от вкусове, както и шоколадов фонтан за шоколадови тапас са сред изненадите, които са подготвили организаторите.

Бижута от шоколад

И все пак, след като споменахме за предстоящите сладки емоции, няма как да не разкрием, че едни от най-любимите на публиката кулинарни и лайфстайл блогъри, влогъри и журналисти ще творят бижута от шоколад под ръководството на майстора в тази област шеф Павел Павлов. Майсторският клас с него ще се проведе на 7 ноември, благодарение на съвместната организация на Интер Експо Център и Pastry Academy.

Състезания с аромат на кафе

Аромат на кафе също ще се носи в залите на международния изложбен център. Изявени кафе майстори ще се впуснат в едно от най-оспорваните състезания помежду си в търсене на най-добрите баристи в България. За четвърта поредна година от Baristo отправят покана за това вълнуващо предизвикателство, посветено на негово величество кафето, с провеждането на Български бариста шампионат 2019 в рамките на Интерфуд & Дринк. Второто издание на друга кафе надпревара – Лате арт шампионат, пък ще внася и нотките на изкуство в поднесените чаши с ароматна освежаваща течност.

Международен пица шампионат

Международният пица шампионат, който ще се проведе по време на най-големите хранителни изложения, също заема своето достойно място в богата програма от съпътстващи събития. Той ще гарантира оспорвана кулинарна надпревара, която съвсем не е за изпускане. За първи път в България ще се проведе и квалификацията за Световното първенство по пица в Парма през 2020.

Златен медал за заслужилите

Състезанията по време на международните изложения не се изчерпват само до определянето на най-добрите баристи и пицари. По време на МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, ИНТЕРФУД & ДРИНК, САЛОН НА ВИНОТО и #RETAIL SHOW ще се проведе традиционният конкурс „Златен медал с диплом“ за качествени и оригинални пазарни продукти. Целта на отличието е поощряването и насърчаването на хранителния бизнес при производството и предлагането на български храни с доказани и уникални качества.

За първи път #RETAIL SHOW

Най-голямата изненада идва с първото издание на единственото изложение за ритейл индустрия в България и на Балканите #RETAIL SHOW 2019. „Събитието ще даде възможност специалистите в бранша да представят продуктите си и да създадат нови търговски контакти с компании от България и чужбина“, разказват организаторите. В рамките на #RETAIL SHOW за първи път ще се проведе и  специализираният семинар „Интериорен дизайн и потребителско поведение в магазина“. Събитието се фокусира върху интериорния и продуктовия дизайн, връзката между дизайна на магазина, продуктовата опаковка, мърчандайзинга, ритейл маркетинга и потребителското поведение. Регистрирайте се, за да го посетите безплатно: ТУК.

Остава още съвсем малко до най-големите събития за хранително-вкусовия и ритейл сектора в България. Не пропускайте възможността да ги посетите безплатно, като се регистрирате онлайн до 5 ноември – ТУК.

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии