Стартира Международно винарско изложение „BLUE & WINE EXPO“ 2016

Стартира Международно винарско изложение „BLUE & WINE EXPO“ 2016

На 26 юни 2016 г. (неделя) от 11:30 часа във фоайето на Доходно здание ще бъде открито третото издание на Международното Дунавско винарско изложение „BLUE & WINE EXPO“ 2016.

За трета поредна година Русе ще бъде домакин на специализирано Дунавско винарско изложение „BLUE & WINE EXPO“. През 2014 и 2015 г. събитието беше реализирано в рамките на международен проект „Пътят на римските императори и Дунавският път на виното – RER–DWR II”, финансиран по Програма „Подкрепа за подобряване и насърчаване на устойчиви транснационални тематични туристически продукти“ на Главна дирекция „Предприятия и промишленост“ на Европейската комисия, по който Община Русе беше партньор.

Тазгодишното издание се организира от Дунавския компетентен център със седалище в Белград (Сърбия) и е подкрепено от Община Русе и Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

„BLUE & WINE EXPO“ 2016 ще събере винопроизводители от четири държави по поречието на Дунав – Сърбия, Хърватия, България и Румъния и ще бъде обвързано с отбелязването на Международния ден на река Дунав (29 юни). Изложението има за цел да популяризира винения туризъм в Дунавския регион като източник на нови възможности за местно развитие.

В рамките на изложението ще бъде популяризиран потенциалът, произтичащ от сертифицирането на „Пътя на римските императори и Дунавския път на виното“ като културен маршрут на Съвета на Европа. Съюзът на енолозите в България ще проведе професионална дегустация на включените в изложението вина и ще отличи най-добрите.

Източник: dunavmost.bg

Like
Love
XaXa
Wow
Neutral
Sad
Angry