Jarava Winery

Специално вино за 70 години Porsche

Специално вино за 70 години Porsche

Каса с 18 бутилки струва 366 евро

Porsche отбелязва своята 70-а годишнина, а начините феновете на спортните автомобили да станат част от това от този юбилей са много – от брандирането на два 911 RSR в Льо Ман с цветове на легендарни състезателни прототипи до представянето на специално вино – кюве. Тук попадат и два часовника и дори новия 911 Speedster, който се очаква да дебютира на Фестивала на скоростта в Гуудууд.

Специалната селекция вино Cuvee 356 отдава почит на ранните екземпляри от първия модел на марката и е произведено във Вайнгут Темент – лозови масиви в Еренхаузен, Австрия. Това е едно от най-известните места за създаване на вино в южна Щирия и специалистите го сравняват с Тоскана в Италия.

А, както знаете, ранните екземпляри на 356 не са сглобени в Цуфенхаузен, първите 47 коли от модела са произведени в Гмунд, Австрия. Cuvee 356 е създадено от смесването на пино блан, шардоне, совиньон блан и пино гриджо, а от Porsche обещават уникален вкус.

Но е малко трудно да се сдобием с това вино. Бутилките се продават в музея на Porsche, а също така може да си го поръчате и в ресторант Christophorus в Щутгарт. В Германия виното може да се поръчва директно от Porsche на цена 366 евро за каса с 18 бутилки.

Източник: Link

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ