Jarava Winery
Lozenitsa Estate

Сирене с трюфели и колбаси от конско месо на ФУДТЕХ 2023

Сирене с трюфели и колбаси от конско месо на ФУДТЕХ 2023

Истински кулинарен празник ще преживеят посетителите на Международната изложба  ФУДТЕХ 2023, която ще се проведе от 21 до 25 февруари в Международен панаир Пловдив. Те ще открият богата гама от високачествени храни, хранителни продукти и напитки в обновения Град на виното и деликатесите в Палата №7. Над 50 фирми – производители от пет държави, ще представят традиционни и иновативни вкусове и аромати в хранителната промишленост.  Любителите на качествените млечни и месни продукти ще открият сирена и колбаси на български и балкански биоферми. Веган почитателите ще намерят разнообразие от предложения за тяхното меню. Спазващите диета ще задоволят потребностите си със здравословни и нискокалорични храни.

Всеки, който иска да посети Италия, може да си подари пътешествието, като се отбие в обособената зона „Вкусовете на Италия“. Изискани специалитети от слънчева Сицилия и Пулия, характерни напитки и мелодична италианска реч ще потопят посетителите в автентичната атмосферата. Турски щанд пък ще предлага традиционни за южната ни съседка пакетирани храни, специалитети и сладкиши. Кафе, приготвено по няколко оригинални рецепти, ще ободрява посетителите на изложбата.

Ето и някой интересни експонати на ФУДТЕХ 2023: саламурено сирене с трюфели, козе сирене с подправки, ръчно месени  кашкавали от екостопанства, деликатеси, шпекови салами и луканка от конско месо, телешка и свинска пастърма, консервирано и желирано телешко, пилешко и кокоше месо със специални подправки,  месни пастети и много други.  Здравословните щандове ще представят различни тахани и брашна от биоядки, сладка и конфитюри без захар, шоколад с рози и люта чушка, пикантни разядки с естествен пробиотик, диетични лютеници и сосове, функционални напитки за жени с аромат на роза и ядливо злато.

Изложбата традиционно привлича професионалисти, експерти и ресторантьори, които търсят идеи за изискани специалитети, изтънчени деликатеси и гурме линии.

Пресцентър на Международен панаир Пловдив

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии