Jarava Winery
Lozenitsa Estate

САЛОН НА СОМЕЛИЕРИТЕ 2018

САЛОН НА СОМЕЛИЕРИТЕ 2018

Петнадесет са претенденти за титлата „СОМЕЛИЕР НА ГОДИНАТА 2018“, които се решиха да участват н конкурса. Подготвени от сомелиерите г-н Михаил Марковски, Бояна Сирянова и Коста Канариев, те ще представят пред посетителите на тридневната открита дегустация 120 български и чужди вина на 37 изби от България, Италия, Франция, Испания, Чили, Аржентина, Нова Зеландия и Австралия, които участват в гласуването за приза „ВИНО НА ГОДИНАТА 2018“.

На отделни щандове за първи път носителите на титлата „Сомелиер на годината“ Илиян Петракиев и Живко Енчев ще представят българските ракии, които ще се борят за приза “Любима марка ракия“ и колекционни и енотечни вина за ценителите.

Под зоркото око на официалното жури на професионалистите с председател Вили Гълъбова – един от най-изявените винени експерти и международен винен съдия, те ще трябва да покажат знанията и да демонстрират уменията си в сомелиерската професия. По метода на отпадането дванадесет от участниците ще получат шанс да се явят на финала – гала винената вечеря в Ренбоу плаза, на която двете журита – на професионалистите и на винарските изби ще изберат шестима, които ще продължат състезанието. Само трима от тях ще се класират и ще преминат през финалния трети кръг, на който ще стане известен и носителят титлата “Сомелиер на годината 2018“.

Тридневната дегустация ще отвори врати на 29-ти март от 13,00 часа в БЪЛГАРИЯ МОЛ и ще протече като САЛОН НА СОМЕЛИЕРИТЕ под мотото „ПОГЛЕДНИ -ПОМИРИШИ-ОПИТАЙ-ИЗБЕРИ-ГЛАСУВАЙ“.

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии