САЛОН НА СОМЕЛИЕРИТЕ 2018

САЛОН НА СОМЕЛИЕРИТЕ 2018

Петнадесет са претенденти за титлата „СОМЕЛИЕР НА ГОДИНАТА 2018“, които се решиха да участват н конкурса. Подготвени от сомелиерите г-н Михаил Марковски, Бояна Сирянова и Коста Канариев, те ще представят пред посетителите на тридневната открита дегустация 120 български и чужди вина на 37 изби от България, Италия, Франция, Испания, Чили, Аржентина, Нова Зеландия и Австралия, които участват в гласуването за приза „ВИНО НА ГОДИНАТА 2018“.

На отделни щандове за първи път носителите на титлата „Сомелиер на годината“ Илиян Петракиев и Живко Енчев ще представят българските ракии, които ще се борят за приза “Любима марка ракия“ и колекционни и енотечни вина за ценителите.

Под зоркото око на официалното жури на професионалистите с председател Вили Гълъбова – един от най-изявените винени експерти и международен винен съдия, те ще трябва да покажат знанията и да демонстрират уменията си в сомелиерската професия. По метода на отпадането дванадесет от участниците ще получат шанс да се явят на финала – гала винената вечеря в Ренбоу плаза, на която двете журита – на професионалистите и на винарските изби ще изберат шестима, които ще продължат състезанието. Само трима от тях ще се класират и ще преминат през финалния трети кръг, на който ще стане известен и носителят титлата “Сомелиер на годината 2018“.

Тридневната дегустация ще отвори врати на 29-ти март от 13,00 часа в БЪЛГАРИЯ МОЛ и ще протече като САЛОН НА СОМЕЛИЕРИТЕ под мотото „ПОГЛЕДНИ -ПОМИРИШИ-ОПИТАЙ-ИЗБЕРИ-ГЛАСУВАЙ“.

Подобни статии