Jarava Winery

Розе за всеки джоб

Розе за всеки джоб

от Ясен Бориславов

Преди двайсетина години на българския пазар имаше само едно розе – От Южния бряг. Днес повечето изби правят поне по едно. По-рано розетата бяха предимно от каберне совиньон, сега са от всякакви сортове – пино ноар, мерло, сира, гренаш, мелник, каберне фран, марселан, каладок. Не само у нас, но и по света това е най-интензивно растящият сегмент от винения пазар. За последните пет години световното потреблението на розета се е увеличило с около 30%.

Защо розетата са така привлекателни? Те са леки, безгрижни, лекомислени и неангажиращи, което ги прави лесни за пиене и съчетаване с различни храни, сезони и настроения. Освен това като правило са и финансово неангажиращи.

През този сезон дегустационният екип на DiVino опита забележителен брой български розета – над 50! Решихме да ги представим на три групи, спрямо тяхната ориентировъчна цена, за да сме полезни. Първият списък включва розета от реколта 2013 до 8 лева крайна цена, като припомняме, че цените в сайта DiVino са приблизителни. Заедно с привлекателните пазарни параметри, те се оказаха и с много добри качества, така че спокойно могат да бъдат вашата ежедневна напитка през това лято.

Black Sea Gold Rose 2013
Edoardo Miroglio Soli Rose 2013
Logodaj Winery Melnik Rose 2013
Vinex Preslav Talisman Rose Grenache 2013
Zagreus Tiara Rose Mavrud Organic Wine 2013
Villa Yambol Rose 2013
Bulgarian Heritage Rose Merlot & Cabernet Sauvignon 2013

Източник: divino.bg

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ