Jarava Winery
Lozenitsa Estate

Рекорд – по 8500 посетители дневно идват на мегафорума за агробизнес, вино и храни в Пловдив

Рекорд – по 8500 посетители дневно идват на мегафорума за агробизнес, вино и храни в Пловдив

Посетители се редят на опашка за билети пред Международен панаир Пловдив, за да разгледат мегафорума за агробизнес, вино и храни. Той посреща средно по 8500 гости дневно. 

Международен панир Пловдив е обсаден от посетители, които идват да разгледат мегафорума за агробизнес, вино и храни, открит на 24 февруари. Всеки ден той посреща средно по 8500 човека, с хиляда повече в сравнение с миналата година, сочат данните за първите три дни. За първи път групи от страната правят резервации на билети по телефона. Най-голям е интересът към международните изложби „Агра“, „Винария“ и „Фудтех“.
Толкова хубави вина не е имало от 10 години, смята технологът и изпълнителен директор на „Вила Ямбол“ инж. Красимир Аврамов. Градът на виното привлича лозаро-винарския бранш и имиджът му се харесва от гилдията, посочи той.
Това е изключително успешна реколта, особено за червените вина, потвърждава и технологът на „Винпром Карнобат“ инж. Стоян Стоянов. „През последните 4-5 години бяхме заложили на международни участия и не присъствахме на „Винария“, но смятаме, че е време да се завърнем на най-мащабния форум в България и да участваме по-активно в него“, добави той.
Винената реколта за 2015 г. се представя за първи път пред потребителите, които имат възможност да се убедят в изключително високото качество на българските вина и спиртни напитки. Градът на виното привлича и с богатата палитра от храни и кулинарни деликатеси от изложбата „Фудтех“. На щандовете са познати и нови изделия на наши производители.


Българските храни си връщат доверието на потребители, смятат участници в изложбата „Фудтех“. 

Не сядаме нито за минута, посрещаме стотици гости всеки ден, казват от екипа на „Милк груп“, която предлага сирене, направено по една от най-старите български технологии. Сдружение „Традиционни сурово-сушени месни продукти“ показва четирите наши изделия, които вече имат запазено наименование в ЕС, затова посетителите се тълпят край експозицията.


Специалисти дегустират вино от новата реколта, която е най-добрата за последните десет години и за първи път се показва на изложбата „Винария“.

Българските специалитети категорично си връщат доверието на потребителите, твърди изложител. Все повече хора се убеждават, че нашето не отстъпва по качество, заявяват участници във „Фудтех“.
Голям е интересът на специалисти към експозицията на Индия, която за първи път има официално участие в изложбата. В България индийски храни и подправки се търсят, защото са нещо различно, освен това се смята, че са полезни за здравето, обясни представител на търговска верига.
Изложителите от „Агра“ също не остават нито за миг без посетители. На всеки щанд се водят преговори, сключват се много сделки за селскостопанска техника, оборудване и инвентар. Понякога се налага да разговаряме с клиенти на крак, защото местата за преговори на щанда ни са заети, каза представител на голяма компания.
Според експерти това се дължи на възхода на селскостопанското производство в България през миналата година – факт, който бе отбелязан и от министъра на земеделието и храните Десислава Танева при откриването на мегафорума за агробизнес, вино и храни в Пловдив. Той продължава до 28 февруари.

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ