Jarava Winery

Пътят към по-добро здраве – чаша червено вино

Пътят към по-добро здраве – чаша червено вино

Наистина ли червеното вино има способността да подобри здравето и да ни направи по-дълголетни? Според учените отговорът на този въпрос е „Да”.

Изследователи са установили, че флавоноидите в червеното вино благоприятстват за подобряването на имунитета ни. Флавоноидите са полезни благодарение на съдържащите се в тях вещества, които помагат на тялото да се пребори с алергии и вируси.

В огледалото се оглежда тялото, а във виното – душата

Червеното вино съдържа и антиоксиданти, които предпазват от ракови образования и сърдечно-съдови заболявания. Каберне Совиньон и Пино Ноар са сред вината, съдържащи висока концентрация на антиоксиданти и флавоноиди.
Червени вина от рода на Мерлото съдържат по-малко от вълшебните вещества, но повече от всички бели вина. Без да се прекалява, добавянето на чаша червено вино към дневната диета ще подобри значително здравето ви.

Още през 16-и век швейцарският учен Парцалез заявява: „Виното е храна, лекарство и отрова – всичко това е въпрос на доза”. Приемано в големи количества виното може да повлияе изключително негативно на здравето ви.

Сърдечно-съдовият експерт професор Роджър Кордът е изучавал години ползите на червеното вино и влиянието му върху здравето ни. В книга си „The Wine Diet “ той казва, че повечето от нас трябва да пият по една чаша червено вино всеки ден.

Пияни чаши 

Кордър се е съсредоточил в изследването си предимно на „френския парадокс“ – той си е задавал въпроса защо французите имат по-нисък процент на сърдечно-съдови заболявания, въпреки че похапват доста мазнини. Експертът е съсредоточил изследванията си в югозападната част на Франция, където продължителността на живота е най-голяма. Професорът е открил, че там произвеждат много местни вина, които са богати на антиоксиданти. Това откритие го е довело до по-нататъшни изследвания на виното и неговите ползи.

Добавянето на чаша червено вино към менюто ви е добър начин да вдигнете тост за доброто здраве и дълголетието.

Източник: ladyzone.bg
Снимки: Thinkstock/Guliver Photos

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ