Jarava Winery
Lozenitsa Estate

Пуснаха на пазара най-скъпата бутилка вино

Пуснаха на пазара най-скъпата бутилка вино

12-литрова бутилка Château Margaux 2009 стана най-скъпата предлагана някога в магазин. Цената на скъпоценната течност е 144 000 евро или близо 1800 евро за чаша.

За първи път разположеното Château Margaux пуска свое вино в бутилки от 12 литра, известни като Балтазар. Прочутата изба от Медок ще произведе само шест такива вина, като три от тях вече се предлагат в магазина на фирмата за престижни вина Le Clos, на летището в Дубай. Специалната бутилка е поставена в легло от дъбово дърво.

„Бутилките от типа Балтазар позволяват на практика виното да бъде съхранявано почти вечно. Затова и не можем да кажем как би изглеждало то след 50 години”, сподели при представянето Пол Понталие, управляващ директор на Chateau Margaux. Самото официално лансиране на изключителната серия се проведе на 123-я етаж на дубайската Бурж Халифа, най-високата сграда в света. Реколта 2009 се определя като една от най-добрите в историята на Бордо. Château Margaux 2009 представлява купаж каберне фран, каберне совиньон, мерло и пети вердо. Миналата година, австралийският Penfolds пусна най-скъпата (до този момент) бутилка вино – Block 42 реколта 2004. Бутилката представляваше истинско произведение на изкуството във формата на ампула. Това каберне совиньон от стари лозя се продаваше на баснословната цена от 125 000 евро, като на пазара бяха пуснати само 12 бутилки.

Какви са цените на най-скъпите български вина и как се посрещат те на пазара ще разберете по време на DiVino.Taste, на 16 и 17 ноември в зала 6 на НДК. Повече информация може да намерите тук.

Източник: divino.bg

2.0/5.0 Article rating
1 Review
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии