Jarava Winery

Пролет сред лозята – Винен фест 4 х 4 Южен Сакар с нов облик

Пролет сред лозята – Винен фест 4 х 4 Южен Сакар с нов облик

Винарските изби от Южен Сакар обявиха новия облик на винения тур 4 х 4, който последните години привличаше български и чуждестранни винени любители в региона. В серия от 4 различни тематични събития на 4 различни локации винарните ще представят Сакар като дестинация, в която можеш да преживееш виното, храната и традициите на малки семейни производители.

На 21 май винарите от Вила Басареа, Винарна Братанови, Ivo Varbanov Wines, Заара Естейт, Росалеа, Тера Тангра, Изба Коларово, Малката Звезда и Регионална енотека Сакар канят всички винени любители на първото събитие на открито –  “Пролет сред лозята – Винен фест 4 х 4 Южен Сакар”. От 11 до 19 ч., сред просторните поляни пред Изба Коларово, организаторите ще съчетаят традицията със съвремието, детските интереси със свободолюбието на вече порасналите винолюбители, фолклора с фънк и рок музиката и всичко това с аромат и привкус на прекрасните вина от винарските изби в Южен Сакар.

Виненият бар ще бъде изпълнен с бели и розови вина от новите реколти на избите, както и добре познатите червени представители на региона, които всеки посетител ще може да дегустира. Програмата е обогатена с тематична дегустация на пролетни вина, водена от един от енолозите.

Освен барбекю зоната, на която ще се предлагат вкусни ястия, винените любители ще могат да се запознаят, опитат и закупят храни от малки семейни ферми в региона, като био телешки деликатеси от Дивата ферма, различни сирена, кашкавали и млечни перли от Млекарница Заара, тахани на “Атанас и фамилия” и едно от тайнствата на гъбарството – трюфели.

Пазителите на традициите в кулинарията, облеклото и народните песни и танци – бабите от с. Доситеево, ще приготвят на място вкусни карталачета, ще ни радват с своите стари народни песни и ще ни учат на местни хора.

Специален гост на събитието ще бъде Гриша Георгиев, родом от гр. Харманли, който се впуска в солово приключение  след дългогодишна успешна кариера като фронтмен на редица музикални проекти. Познаваме го като вокалист на “Портокал”, дуета “Dokle & Greesh” и триото “Saint Electrics”.  Музиката на Гришата не влиза в стандартите, в песенните му има от всичко, което творецът обича – фънк, рок, соул, хип-хоп, реге, drum&bass.

Докато възрастните се наслаждават на вината и сладките приказки с винарите, за доброто настроение и желание да останат по-дълго ще се погрижи дългогодишния детски аниматор от Харманли Тити Тодорова. За децата ще бъдат организирани музикални и спортни игри и арт работилнички.

Отново е сферата на изкуството, специален гост ще бъде художничката и сценограф Луиза Китар, която след 6 години във Франция се завръща в родния град Хасково и продължава своята артистична дейност. Малки и големи на фестивала ще могат да се включат в арт предизвикателствата да рисуват върху бутилки, етикети и да създават декорации от коркови тапи.

На фестивала ще присъстват и опитни творци като Станка Илиева, която вече 10 години радва дамите в региона с красивите си бижута от естествена кожа, полимерна глина и стъкло.

Няма възрастови ограничения за фестивала, но доброто настроение е задължително.

Входен билет за фестивала може да бъде закупен на място или предварително от винарските изби и по време на участието им на различни изложения.

 

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии