Прекарате нощта в хотелска стая от бъчва!

Прекарате нощта в хотелска стая от бъчва!

Някои от нас обичат виното толкова много, че мечтаят да плуват в бъчва пълна с него. Тази фантазия е може би малко нехигиенична и вероятно опасна, но не малко собственици на ваканционни кътчета предлагат алтернатива, която е също толкова интересна : Хотелски стаи от бъчви.

Тази тенденция се появява по целия свят, в село Камбре, в долината Дуро в Португалия, винарната на Quinta da Pacheca е монтирала 10 гигантски винени бъчви към помещенията си за настаняване през 2017 година, напълно оборудвана баня и самостоятелна тераса, която има прекрасен изглед към  лозята. „Те са истински успех както във силния, така и в слабия сезон,“ казва Рикардо Ребело , който е член от екипа на хотела „По това време вече получаваме резервации за 2020 година.“

снимки: Quinta da Pacheca, De Vrouwe van Stavoren, Cava Colchagua и Alde Gott

В малкото село Sasbachwalden в баденския регион на Германия посетителите на винарната Alde Gott могат да се насладят на нощувка във винена бъчва. Осем броя, 8000-литрови бъчви, всяка със собствено наименование, като „Rieslingplatz“ и „Burgunderplatz“. Едно нощно преживяване за двама включва, две бутилки вино и закуска, както и гледка към долината на Рейн, макар, че резервациите за 2019 г. вече са почти изчерпани.

В хотел de Vrouwe van Stavoren в Холандия гостите могат да отседнат в една от 12-те стаи от бъчви за вино, които са били доставени до имота от Швейцария. Има два различни размера бъчви, по-малкият е 15 000 литра, и една от по-големите бъчви служи като „wellness suite“ за двама, която може да побере 23 000 литра вино, но вместо това има диван, джакузи и парна баня.

И това не е само евроцентрична тенденция. Чилийският Cava Colchagua е хотел изцяло с винени бъчви, създаден от семейство Раванал. Те са използвали бъчвите в които преди много години са направили първите си вина. С повече от 12 акра земя, имотът включва осем двуетажни бъчви, спа център, басейн и лагуна.

Източник: winespectator.com

Подобни статии