Jarava Winery

Прекарате нощта в хотелска стая от бъчва!

Прекарате нощта в хотелска стая от бъчва!

Някои от нас обичат виното толкова много, че мечтаят да плуват в бъчва пълна с него. Тази фантазия е може би малко нехигиенична и вероятно опасна, но не малко собственици на ваканционни кътчета предлагат алтернатива, която е също толкова интересна : Хотелски стаи от бъчви.

Тази тенденция се появява по целия свят, в село Камбре, в долината Дуро в Португалия, винарната на Quinta da Pacheca е монтирала 10 гигантски винени бъчви към помещенията си за настаняване през 2017 година, напълно оборудвана баня и самостоятелна тераса, която има прекрасен изглед към  лозята. „Те са истински успех както във силния, така и в слабия сезон,“ казва Рикардо Ребело , който е член от екипа на хотела „По това време вече получаваме резервации за 2020 година.“

снимки: Quinta da Pacheca, De Vrouwe van Stavoren, Cava Colchagua и Alde Gott

В малкото село Sasbachwalden в баденския регион на Германия посетителите на винарната Alde Gott могат да се насладят на нощувка във винена бъчва. Осем броя, 8000-литрови бъчви, всяка със собствено наименование, като „Rieslingplatz“ и „Burgunderplatz“. Едно нощно преживяване за двама включва, две бутилки вино и закуска, както и гледка към долината на Рейн, макар, че резервациите за 2019 г. вече са почти изчерпани.

В хотел de Vrouwe van Stavoren в Холандия гостите могат да отседнат в една от 12-те стаи от бъчви за вино, които са били доставени до имота от Швейцария. Има два различни размера бъчви, по-малкият е 15 000 литра, и една от по-големите бъчви служи като „wellness suite“ за двама, която може да побере 23 000 литра вино, но вместо това има диван, джакузи и парна баня.

И това не е само евроцентрична тенденция. Чилийският Cava Colchagua е хотел изцяло с винени бъчви, създаден от семейство Раванал. Те са използвали бъчвите в които преди много години са направили първите си вина. С повече от 12 акра земя, имотът включва осем двуетажни бъчви, спа център, басейн и лагуна.

Източник: winespectator.com

5.0/5.0 Article rating
2 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии