Jarava Winery

Предстои DiVino TOP 50. Научете първи кои са най-добрите български вина за 2023!

Предстои DiVino TOP 50. Научете първи кои са най-добрите български вина за 2023!

Предстои най-празничното ежегодно събитие за българското вино, DiVino TOP 50 за 2023! На 24 февруари 2024, събота, за трета поредна година ще се проведе отворена дегустация на TOP 50 Най-добрите български вина, оценени и класирани от дегустационния екип на DiVino, заедно с церемония по награждаването на най-отличените сред тях.

DiVino TOP 50 има мисията да отличи най-добрите, да отдаде заслуженото на онези винопроизводители, които не пестят сили, интелект, умения и всеотдайност, за да издигат българското вино на световно ниво. Идеята на празничната дегустация-церемония е да насочи фокуса върху високата класа на българското вино и да отрази несъмнено положителното развитие във винарството и винената култура у нас през последните две десетилетия. Поставя се акцент и върху най-привлекателната страна на виното: способността му да предизвиква сетивата, да провокира размисъл, да доставя удоволствие, да сближава хората… Събитието DiVino TOP 50 събира съмишленици – хора, които уважават майсторите на виното и умеят да оценяват техните постижения.

Присъстващите на дегустацията & церемония първи ще научат горещите новини кои са вината от TOP 10, кои са наградените вина във всяка от категориите и кое е българското вино #1 за 2023 г.! Гостите ще имат единствената и ценна възможност да опитат, събрани заедно, всички великолепни български вина от DiVino TOP селекцията за 2023!

Зад щандовете с топ вината ще застанат в повечето случаи техните създатели, за да разкажат повече за историята и спецификите на своите вино-творби.

DiVino TOP 50 отново се провежда със съдействието на Mastercard – технологичната компания, която подкрепя развитието на качественото българско вино и подхода към устойчивост на винопроизводството, опазване на природата и развитие на селските райони. Много са инициативите, свързани с виното, които Mastercard подкрепя: DiVino.Taste, Международен ден на мавруда, а тази година за пръв път и българско участие на Slow Wine Fair в Болоня в края на февруари.

Събитието DiVino TOP 50  тази година ще продължи през целия следобед, от 14:00 до 20:00 часа. Мястото е ТОПЛОЦЕНТРАЛА в столичния Южен парк – арт сърцето на София, алтернативно място с неформална и предлазполагаща атмосфера.  Церемонията за наградите на DiVino ще се проведе по време на дегустацията и успоредно с нея, от 15:00 до 18:00 ч., в две части!

Посетителите имат възможност и да закупят вина от TOP 50, благодарение на специално изградения магазин на нашите партньори от CasaVino.

Вече за 13-а година дегустационният екип на DiVino определя DiVino TOP 50 на българските вина на базата на редовни дегустации през годината, които отразяват качеството им и актуалната пазарна реалност във винения бранш у нас. Как се определят селекциите DiVino TOP 50, DiVino TOP 10 от лимитирани серии и всички победители в отделните категории, може да прочетете тук.

Място на събитието:  Топлоцентрала, София, Южен парк, ул. Емил Берсински 5
Дата: 24 февруари 2024, от 14:00 до 20:00 часа
Купете своя онлайн билет ТУК

БИЛЕТИ НА МЯСТО НА СЪБИТИЕТО НЯМА ДА СЕ ПРОДАВАТ!

3.7/5.0 Article rating
3 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии