Jarava Winery

ПРЕДСТОИ НЕЩО ВКУСНО, ПРЕДСТОИ НЕЩО ПИВКО В ПЛОВДИВ – ДЕФИЛЕ „ВИНО И ГУРМЕ“

ПРЕДСТОИ НЕЩО ВКУСНО, ПРЕДСТОИ НЕЩО ПИВКО В ПЛОВДИВ – ДЕФИЛЕ „ВИНО И ГУРМЕ“

На прага сме на прекрасния месец май, в очакване на събитието, което ще ни припомни  и предостави възможност отново да споделим приятни емоции с близки и приятели!

            За седми пореден път – Дефиле „Вино и гурме“ на 8 и 9 май.

Старият град Пловдив  отново ще е домакин на „най-най-добрата комбинация на вино и храна“.  Прекрасните български вина и вкусните деликатеси очакват своите любители!

Фестивалът изненадва с рекорден брой участници. Винопроизводители и производители на храни ще Ви очакват с изискани комбинации-специалитети само и единствено за посетителите на фестивала. И всичко това ще бъде гарнирано с онзи неповторим привкус, който може да се усети само тук, в сенчестите дворчета на възрожденските къщи. В 10 от тях ще бъдат разположени всичките 39 участници, от които  винопроизводители – 27, производители на храни и аксесоари – 12. Събитието е прекрасен повод за приятна съботно-неделна разходка, на която заедно с приятели ще споделите сладка раздумка с чаша хубаво вино  и неустоими  вкусотийки. Старият град ви очаква за един различен и забавен винен уикенд.

Събитието предоставя неповторима възможност – да опитате над 200 вида вина. Традиционно това ще става с жетони от 75 стотинки. За ценителите са осигурени стъклени брандирани  чаши за дегустации, които ще ви дадат усещането за истински професионалисти. Жетони, брандирани чаши, дегустационен комплект ще може да закупите пред всяка локация. А за да усетите вкусовите качества на дегустираните вина, препоръчваме да ги комбинирате с подходящи гурме продукти, които също ще се предлагат на достъпни цени.

Дегустационна комисия от специалисти ще определи призовите места в конкурс „Най-умело съчетание на вино и храна“. Конкурсът се организира съвместно с Университет по хранителни технологии.

Както всяка година, така и сега гостите на дефилето ще могат да дадат своя глас за предпочитаните сортове вина. Чрез попълването на анкетните карти ще бъде определен „Фаворит на публиката“ в 4-те категории вина: червено, бяло, розе и плодово. Жребий ще определи кои от посетителите, попълнили анкетни карти, ще получат по бутилка квалитетно вино.

Официалното откриване ще е в събота, 08 май в 11 часа, в началото  на Стария град, ул. „Съборна“, 2-4, което и ще даде началото на дегустациите от 11:00 до 19:00 ч., а в неделя от 11:00 до 18:00 ч.

Приятен сюрприз е тазгодишната фестивална програма. Тя е обновена и акцентите в нея са „Матине с „Вино и гурме“, танцовото предизвикателство „Jerusalema“, специално организираната разходка из „Вино и гурме“, забавната игра “Не се сърди /винено/ човече“,  Wine&Music Fashion Show , особено внимание е отделено на събития, свързани с Мавруда.

             „Подвижния фото кът“ ще обикаля всички локации и улички из Стария град. Всеки, който се е снимал в рамката на фестивала и е качил снимката в Инстаграм, участва в играта „Снимка за спомен“. За снимката, събрала най-много лайкове до края на дегустациите в неделя 9 май, ще има награда-изненада .

Какви са другите изненади ще откриете в подробната програма на фестивала.

Информационен щанд на генералния спонсор на събитието Инвестбанк АД ще предоставя безплатна банкова консултация за всички заинтересовани посетители.

Не пропускайте да се запознаете с всички участници и фестивални активности на фейсбук страницата на събитието: www.facebook.com/wineandgourmetfestival

Фестивалът Дефиле „Вино и гурме“ ще се проведе при строго спазване на всички противоепидемични мерки, Пред всяка локация ще има поставени дезинфектанти. Информационни табели ще напомнят за въведените мерки. Информация за това е поместена и в печатните брошури на събитието. Апелираме посетителите на фестивала да носят своите лични предпазни маски и да ги свалят само по време на дегустация и хранене, да не се струпват на големи групи и се движат само в компанията на най-близките си приятели или семейство.

Организатори на фестивала са „Съвет по туризъм – Пловдив“ и Община Пловдив с активно сътрудничество на ОИ „Старинен Пловдив”, Университет по хранителни технологии

и всички партньори, участници във винения фестивал, както и институциите, свързани с културата и изкуството в града. 

            Събитието се финансира от Годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2021 г.

Спонсори на събитието: Инвестбанк АД, КЦМ 2000 АД, „Димитър Маджаров-2“ EOOД,  Либхер Хаусгерете Марица – ЕООД  и  Актуал Индъстрис ООД.

Партньори на фестивала: Регионален исторически музей – Пловдив, Регионален етнографски музей – Пловдив, фондация Пловдив 2019, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, Университет по хранителни технологии – Пловдив, Висше училище по агробизнес и развитие на регионите,  Медицински университет Пловдив, Професионална гимназия по хранителни технологии и техника – Пловдив, Професионална гимназия по Туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ – Пловдив, Компания за бутилиране на минерална вода „Михалково“, Енко пластикс, Ледена епоха,  ЕТН хост, Бългерия уайн турс, Българска асоциация на винените професионалисти, Сдружение „Бизнесът за Пловдив“ и сдружение „Младежи БГ“.

Медийни партньори са: Катра ФМ, БНР Хоризонт, БНР Пловдив, Под тепето, Дарик радио, Трафик нюз, Пловдив тайм, Пловдив онлайн, Пловдив 24, Уайн тур мейкър и Уайн турс, Уайнбг.ифно.

За повече информация:

+359 894 321 401

+359 888 909 960

www.wineshowplovdiv.events

[email protected]

https://www.facebook.com/wineandgourmetfestival/

https://www.facebook.com/events/288636459387773/

https://www.instagram.com/Wine_and_Gourmet_Festival

 

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии