Jarava Winery

Посетители на Августиада 2013 получиха награди

Посетители на Августиада 2013 получиха награди

Председателят на Управителния съвет на Търговско-промишлена палата – Стара Загора Олег Стоилов връчи награди на посетители на Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2013. Той се проведе от 18 до 20 октомври 2013 година в Стара Загора.

Фестивалът включваше изложение на вина, което се проведе в сградата на Регионален исторически музей Стара Загора, и в което участваха 30 винарски къщи от 5 държави. Посетителите на изложението имаха възможност да дегустират над 200 вида елитни вина. След това те дадоха своята оценка според своите лични предпочитания. Вината, получили най-много гласове, оценени на принципа Vox pópuli, vox Déi (Глас народен, глас Божи), заслужиха знака на Августиада – монета от римско време с изображение на император Каракала.

 

От своя страна организаторите на Августиада 2013 чрез жребий наградиха трима от участвалите в анкетата за избор на най-доброто вино посетители на изложението.

 

Имената им бяха изтеглени на случаен принцип по време на церемонията по награждаването на най-добрите вина на Августиада 2013. Жребият беше благосклонен към Диляна Илиева, Иван Рачев и Десислава Кехайова.

 

Диляна Илиева получи комплект от вина на трите наградени на Августиада 2013 винарски къщи. На второто издание на Августиада най-много от гласовете на посетителите получи вино розе на Шато Коларово и с това спечели приза Златна Августиада. Ценителите на напитката поставиха на второ място червено вино Каризмана винарска изба Драгомир. Трета награда заслужи Вила Любимец за червеното вино InSoLo.

Иван Рачев е награден с посещение на четирима души във Винарско имение Драгомир. Посещението предвижда дегустация, която се организира от собствениците на имението.

Десислава Кехайова спечели вечеря за двама в ресторант Уникато, предоставена от ресторанта.

Олег Стоилов връчи наградите на тримата спечелили в офиса на Търговско-промишлена палата – Стара Загора. Палатата е организатор на фестивала заедно с Община Стара Загора и консултантската компания OINORAMA wine consulting & business solutions.

С участието си в гласуването за определяне на най-доброто вино на Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2013 Иван Рачев спечели посещение за четирима души във Винарско имение Драгомир, включващо дегустация на вина, сред които е и награденото на изложението червено вино Каризма.

Десислава Кехайова получава от председателя на УС на ТПП – Стара Загора Олег Стоилов наградата си – вечеря за двама в ресторант Уникато, предоставена от ресторанта, който беше партньор на организаторите при провеждането на Августиада 2013.

Диляна Илиева получи комплект от вина на трите наградени на Августиада 2013 винарски къщи.

Източник: chambersz.com

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ