Jarava Winery

Пловдив става вино столица през ноември

Пловдив става вино столица през ноември

Пловдив ще е вино столицата на България през ноември, когато общината и Съветът по туризъм организират отбелязването на „Европейския ден на винения туризъм”. Програмата ще е повече от интересна и ще съчетава представянето на избите, културните забележителности и традиционните за града ни фестивали и събития на винена тема. През 2015 година Община Пловдив бе приета за член на „Европейската мрежа на винените градове” – RECEVIN и заедно с винените градове на Европа на 8 ноември за пръв път ще отбележи „Европейския ден на винения туризъм”, отбелязват организаторите на събитието.


Мисия на RECEVIN е утвърждаване на културно-историческото наследство и икономическо -социална идентичност на европейски градове и територии, свързани с производството на гарантирано качествени вина. „Европейският ден на винения туризъм” се провежда всяка втора неделя на месец ноември във всеки град партньор, принадлежащ към „Европейската мрежа на винените градове”. Събитието е благоприятна предпоставка за сравняване на стандартите за качество на различните европейски винени маршрути. То се предхожда от международна реклама на винения туризъм по едно и също време и във всички европейски страни.

„Европейският ден на винения туризъм” включва поредица от събития, основани на промотирането на винарските територии. Те се организират от всеки град на неговата територия, като се рекламират под общо лого, което дава на събитието още по-силно въздействие върху широката публика. Културата и традициите на Пловдив още от древността са силно свързани с виното като част от типичните продукти на града. Те стават символ на качеството на живот и посланици на Пловдив, позволявайки лесното му разпознаване на картата на винените туристически точки в RECEVIN.

Източник: podtepeto.com

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ