Jarava Winery

„Платинум Брандс“ стъпи на българския пазар с вина на 12 изби от цял свят

„Платинум Брандс“ стъпи на българския пазар с вина на 12 изби от цял свят

Едни от най-забележителните вина на известни с винопроизводство дестинации като Испания, Италия,Чили, Аржентина и Южна Африка са вече на българския пазар

„Ние не искаме да сме поредната компания, която предлага вносни вина, а да предложим селекция, различна за нашия пазар“, казва Цветелина Николова, управляващ директор на „Платинум Брандс“.

Изключителни по качество вина от дванадесет изби предлага на българския пазар „Платинум Брандс“. Компанията е официален вносител и дистрибутор на палитра вносни вина от 12 изби. Едни от най-забележителните вина на известни с винопроизводство дестинации като Испания, Италия,Чили, Аржентина и Южна Африка са вече на българския пазар.

Сред предложенията за ценители са четирите вина Prosecco от „Foss Marai”. Те се предлагат на цени от 19,90 до 29 лв. Духът на Испания идва от „Juan Gil“, „Atalaya“, „Can Blau” и Ateca“. Най-евтиното от шестте вина струва 11,50, а най-скъпото – Mass De Can Blau – 57,50 лв.

Прочутата винена дестинация Южна Америка се представя с избите „Stellenrust“ и „Aaldering“, а шестте вина от тях са на цени между 15,70 и 40 лв. Чили влиза в дома ви с напитките на „Anakena“, „Veramonte“ и „Quintay“ /от 14,20 до 28,70 лв./, а Аржентина – с 6 вина от „Norton“ и „Bousquet“ на цени от 14,20 до 28,70 лв.


Снимка: economic.bg Цветелина Николова, управляващ директор на „Платинум Брандс“, по време на изключително стилното и изящно представяне на вината пред отбрана публика от ценители и познавачи на хубавото вино

„Създадохме Платинум Брандс преди няколко години с идеята да предлагаме качествени продукти и да ги презентираме по качествен начин. Ние не искаме да сме поредната компания, която предлага вносни вина, а да предложим селекция, различна за нашия пазар“, казва Цветелина Николова, управляващ директор на „Платинум Брандс“. Тя посочи, че предпочита испанските вина. А любимото й от новата селекция е Atalaya, защото е вкусно и „добре сготвено“. „Когато вината са качествени, ще ги харесат всички – независимо дали предпочитат вкус на плодове или с повече дъб. Ще ги харесат дори хора, които не са професионалисти“, убедена е Николова.

Тя посочва още, че целта на проекта е подбор на вина, отговарящи на съотношението цена -качество. Те се предлагат в топ рестораните у нас, както и в търговските вериги. „Хората трябва да опитат новите напитки, за да обогатят винената си култура. За щастие българинът пие все повече вино. А виното е изкуство, любов, приятелство“, допълва още Цветелина Николова. Тя издаде, че до март 2016 г. компанията ще разшири селекцията си с розета от Прованс, Франция, с още италиански еликсири, с внос от Калифорния, Нова Зеландия и Австралия.

„Подбирахме вината в рамките на 2 години. Моите фаворити са чилийските и аржентинските, но всички са уникални и със специфичен вкус. Заслужава си да се опитат“, отбелязва Стефан Ангелов, експорт мениджър в „Платинум Брандс“. Компанията дистрибутира и свои собствени марки, като българските са от избите „Katarzyna Estate“, „Concerto Winery” и „Belizza Winery”. През последните години компанията изнася родно производство за Китай, САЩ, Швейцария и Белгия.

На снимката: Цветелина Николова, управляващ директор на „Платинум Брандс“, по време на изключително стилното и изящно представяне на вината пред отбрана публика от ценители и познавачи на хубавото вино

Източник: exporter.bg

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ