Jarava Winery

Петото юбилейно издание на Балканския Международен Винен Конкурс и Фестивал 2016 стартира със силна съпътстваща програма

Петото юбилейно издание на Балканския Международен Винен Конкурс и Фестивал 2016 стартира със силна съпътстваща програма

Два месеца преди началото на петото издание на Балканския международен винен конкурс и фестивал (BIWC 2016) създателите на форума организират съвместно с престижната италианска организация на сомелиерите ONAV, втори Grand Balkan Wine Tasting, който ще се състои на 21 март в Палацо Империале, Генуа, Италия.

24 изби от Балканите ще представят своите вина пред отбрана италианска публика. Повече от 150 търговци, сомелиери, енолози, ресторантьори, собственици на винени магазини и техните представители ще посетят събитието. Първото издание на Grand Balkan Wine Tasting беше през 2013 година в Милано.
От България ще бъдат представени 10 изби – Катаржина естейт, Едоардо Миролио, Тера Тангра, Тохун, Виа Верде, Синтика, Шато Асена, Братя Минкови, Изба Съединение и Вила Ямбол.

« Това второ събитие, излизащо извън границите на Балканите показва, че нашата идея да се създаде мощен маркетингов инструмент, който ще разчита на взаимодействие между производителите и организаторите от всички балкански страни работи . Щастливи сме, че освен българските изби, има много силно участие от Румъния, Хърватска, Македония и Турция. Регионът ни става все по-популярен, търсенето на Балканските вина нараства. Доволни сме, че BIWC стои в основата на този интерес.» – сподели директора на BIWC Галина Нифору.

 
Може би е учудващо, но Балканските вина в Италия са особено интересни за търговци, сомелиери, винени професионалисти, както и за любителите на виното, които търсят нови и интересни сортове от по-непопулярни за Италия винени региони. Това събитие ще бъде една възможност за тях да открият и да опитат някои от най-добрите вина на Балканите, които имат голям потенциал на италианския пазар и да осъществят директни B2B контакти с винопроизводителите.


Петото юбилейно издание на Балканския международен винен конкурс ще се проведе на 26 и 27 май 2016, като и тази година организаторите са заложили на изключително силно международно жури, а фестивалът, който следва ще отвори врати на 28 и 29 май в градината на Гранд Хотел София. Интересът от страна на международни търговци на вино, експерти и журналисти е изключително голям.

Повече подробности за събитието може да намерите на сайта на BIWC: www.balkanswine.eu

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии