Jarava Winery

От януари другата година очаквайте втори сезон на сериала „Вина“

От януари другата година очаквайте втори сезон на сериала „Вина“

Българският сериал „Вина“ ще продължи с втори сезон. Това съобщи Емил Кошлуков, генерален директор на Българската национална телевизия (БНТ), по която се излъчваше сериалът, още през месец март тази година.

„Успехът е категоричен, това е една от най-добрите продукции в програмата ни“, коментирал е Кошлуков по време на специална прожекция на финалния епизод в град Сандански.

Ето, че втори сезон вече е факт, и ще се излъчва от 7 януари 2024 г. всяка неделя от 21:00 ч. по БНТ 1.

Надяваме се, че с продължението ще удовлетворим високите изисквания на аудиторията. За БНТ е важно да предоставя на зрителите качествени продукции, които да отговарят на съвременните художествени и кинематографични стандарти. Творческият екип и актьорският състав на „Вина“ работи усърдно за това и вярваме в успеха на втория сезон на сериала“, заяви Емил Кошлуков.

Сериалът „Вина“ е режисиран от Виктор Божинов, сценаристи са Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова. Креативни продуценти на втори сезон са Виктор Божинов и Ваня Николова. Режисьор по монтажа е Нина Алтъпармакова, композитор е Петър Дундаков, оператори са Калоян Божилов и Георги Гвоздев. Художник-сценограф на съвременните епизоди е Самуил Ганев, а на епизодите в епоха – Росица Бакева. Изпълнителен продуцент е Надежда Цветкова.

„Вина“, сезон 2: Ако искаш миналото да е различно от бъдещето, не забравяй миналото… На хълма, от другата страна на „Маркова изба“, се готви да отвори вратите си нова винарна. Нейните собственици имат стара семейна история, която най-неочаквано се свързва с тази на винаря предприемач Марко Велчев. Но кой в действителност е Марко и как са се пресекли пътищата на тези две фамилии, които съдбата разпилява по различните краища на света, за да ги събере отново около един-единствен хълм?

 

 

Главните роли се изпълняват от Владимир Зомбори, Елена Телбис, Михаил Билалов, Параскева Джукелова, Кристина Верославова, Герасим Георгиев – Геро, Силвия Лулчева,  Димитър Селенски, Климентина Фърцова и други. Сред изненадите във втория сезон на „Вина“ е участието на още любими актриси – Лилия Маравиля, Мая Бежанска и Милица Гладнишка. Главните роли в епизодите в епоха се изпълняват от Александър Хаджиангелов, Ева Данаилова, Изабела Иванова, Велислав Павлов, Фани Коларова, Петър Дочев, Каталин Старейшинска.

За съжаление обаче, всички които не са гледали сезон 1, или са изтървали някои серии няма как да го гледат в  YouTube канала на БНТ, защото видеата са направени „частни“.

5.0/5.0 Article rating
4 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии