Jarava Winery

От шегата до фестивала – #ВарнаWINEkend 2017

От шегата до фестивала – #ВарнаWINEkend 2017

Той е Георги Ванков почти на 27 г., от гр. Варна. Завършил агрономство и технология на виното. Има няколко винени кампании в България – „ВИ Варна“, Нова Зеландия – „Вила Мария“, Австралия – „Зилзи Уайнс“. В момента работи като технолог в семейната фирма, произвеждаща винарски консумативи за малките и домашни винопроизводители. Амбицията му е да развие бъдещия си винен проект – „Изба Одесос“.

#ВарнаWINEkend 2017 е второто издание на различното винено събитие, което организирам.
2016-та година реших да събера колеги и приятели за уикенд във Варна, което прерасна в идея за дегустация, а по-късно в идея за събитие, имащо за цел да привлече различен тип публика – младежката аудитория. Резултатът ( с минимални средства от страна на участниците и огромен ентусиазъм от всички миналогодишни ВИНОвници ) : 4-часова дегустация, 10 изби, над 60 вида вино, около 1000 посетители и безброй усмивки. След приятните емоции и стотиците отзиви от изложители и посетители, е невъзможно да оставим събитието еднократно.
Като второ издание, разполагащо с повече площ и възможност за покупка на вино, амбицията ми е да представя двайсет изби, съответно и вината за дегустация ще бъдат двойно повече, надявам се и посетителите.

Акценти: Събитието е без вход. Срещу възвращаем депозит от 5 лв. всеки посетител ще получи стъклена чаша и ще има възможността да опита и закупи вина от различни региони на страната, като ще наблегнем на местните сортове, които би трябвало да са истинското лице на винена България.

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ