Jarava Winery

Отново е време за празника на виното DiVino.Taste!

Отново е време за празника на виното DiVino.Taste!

Само ден остава до началото на най-големия форум на българското вино! Осмото издание на DiVino.Taste започва в 16 часа на 23 ноември в софийския Интер Експо Център и ще продължи до 18 часа на 25 ноември. През този уикенд, София отново се превръща във винена столица на България. Над 70 производители се събират под един покрив, за да представят заедно модерното лице на българското вино.

По време на DiVino.Taste посетителите получават уникална възможност да опитат нови вина и да се ориентират в голямото разнообразие на пазара. Този празник събира на едно място едновременно хората, които създават българското вино и онези, за които то е предназначено.

С нетърпение очакваме да разберем, каква е била у нас реколта 2018, а също и как са развиват вината от предишните години.

Освен традиционната изложбена част с дегустации, осмото издание на DiVino.Taste предлага изключително интересна и разнообразна програма от майсторски класове, лекции и презентации. Ще ви представим едни от най-ярките звезди във виното, световни авторитети и талантливи уайнмейкъри и сомелиери, а водещи ще бъдат едни от най-утвърдените български винени експерти.

За първи път по време на DiVino.Taste ще ви запознаем с качествената система на германските вина. Ще ви отведем на винено пътешествие от люлката на виното Грузия през Шампан, емблематичната испанска Риоха и Фриули в Северна Италия, дала на света едни от най-култовите бели вина. Винената обиколка на света ще завърши в Австралия, с приключение из най-великите тероари на този континент.

По време на тазгодишния DiVino.Taste ще отворим вратата към един нов и вълнуващ свят и ще изненадаме любителите на виното… с майсторски клас за студено пресования зехтин! В това невероятно изживяване ще ви потопи Анна Петкова, сертифициран сомелиер по зехтин в International Culinary Centre и Olive Oil Times Education Lab в Ню Йорк.

Премиерите по време на DiVino.Taste 2018 не свършват дотук. За пръв път в България ще бъдат представени с дегустация чаши Riedel, определени специално за три от знаковите български червени сортове – мавруд, широка мелнишка лоза и рубин.

Очакваме ви на DiVino.Taste 2018!

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ