Jarava Winery
Lozenitsa Estate

Отново е време за празника на виното DiVino.Taste!

Отново е време за празника на виното DiVino.Taste!

Само ден остава до началото на най-големия форум на българското вино! Деветото издание на DiVino.Taste започва в 17 часа на 22 ноември, петък, в софийския Интер Експо Център. През този уикенд, София отново се превръща във винена столица на България.

Деветото издание на изложението-дегустация е най-мащабното досега и ще събере под един покрив 85 винопроизводители! През трите дни на големия винен празник посетителите ще имат избор да дегустират сред над 550 качествени и интересни български вина! За поредна година ще се търсят отговори на често задаваните въпроси: Какъв е потенциалът на страната ни като винопроизводител? Кои са най-добрите райони за винопроизводство у нас? Как да изберем виното в магазин или ресторант?

Новостите за DiVino.Taste 2019

И тази година DiVino.Taste предлага много новости. Всички вина, които избите представят и предлагат за дегустация на изложението, са включени в специално приложение за смартфони: DiVino (за Android) и DiVino App (за iPhone). Приложението ще бъде активно от първия ден на DiVino.Taste, 22 ноември. Новият app ще замести дегустационната книжка, която досега служеше за справочник на вината.

За пръв път 9-то издание на DiVino.Taste ще заеме две големи зали – 5 и 6, на Интер Експо Център София. Зала 5 е посветена изцяло на българските изби и техните вина. Това е мястото, където въоръжени с подходяща чаша имаме възможност да се ориентираме в огромното предлагане на нашия пазар. Със сигурност ще открием вина, които не сме опитвали и производители, за които не сме чували. Избите, които дебютират тази година на DiVino.Taste са цели 13! А и по традиция много винари избират именно DiVino.Taste за да представят новите си реколти и брандове.

Съседната зала 6, наречена Good Mood зона, ще предлага удобства за разговори и почивка, но не само. Посетителите ще имат на разположение вкусна храна, кафе специалитети и вода, специално подбрани деликатеси, зехтини, занаятчийски, био и натурални продукти, винени и кулинарни аксесоари и съдове, книги и списания на кулинарна и винена тематика и още и още…. Вината, които са ви впечатлили по време на дегустациите, може да намерите в магазина на събитието, изграден от Casavino.

За пръв път за професионалистите в бранша ще има и бизнес изложители с необходими на винарството продукти и услуги, предлагащи нови хоризонти за партньорство.

На DiVino.Taste 2019 е обособено специално дегустационно пространство – Fine Wine Corner – посветено на българските местни сортове. Ще бъдат представени 25 подбрани вина – всички те от местни сортове грозде за страната ни: мавруд, рубин, мелник, димят, тамянка, мискет, гергана… Това са редки вина, повечето от по-стари реколти, в къси серии, или вина, които демонстрират в пълнота потенциала на родните ни сортове и по най-добър начин отразяват философията на своите създатели.

За пръв път в първия ден на DiVino.Taste 2019 ще се проведе и Национална конференция Българското вино в ХХI век. Конференцията е на 22 ноември, петък, от 10:00 до 17:00 часа в зала Витоша на Интер Експо Център.

Подробна информация може да намерите на taste.bg

#DiVinoTaste2019 #DiVino #BulgarianWine #BulgarianWinery

#WineForum #InterExpoCenter #Sofia #Winebg

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии