Новият брой 19 на DiVino Magazine e посветен на винените конкурси

Новият брой на DiVino Magazine показва защо винените конкурси са важни, но и защо никой от тях не може да даде абсолютната оценка. По темата говорят Тома Костенобъл (Concours Mondial de Bruxelles), Джулия Хардинг MW (съдия в балканският конкурс Balkan International Wine Competition) и Лорейн Имелман (Michelangelo International Wine & Spirit Awards, Южна Африка).

Росиди за всеки почитател на българското вино означава младежки, нов и интелектуален подход, който освен че носи успехи, възпитава и радва вярна и все по-разширяваща се публика. На страниците на списанието ще се срещнете с Еди Куриян и Петър Георгиев, от новаторската изба.

Редакторският избор за летните дегустации се спря на актуалното за сезона розе от Франция и от България. Вината от този тип може понякога и да са подминавани с тънка усмивчица, но винаги ще имат запазено място на масата, редом до вкусно приготвени зеленчукови и морски ястия. Ако обаче сте любители на азиатската храна, препоръчваме ви да се запознаете с дегустационните бележки на няколко ризлинга,опитани от екипа на DiVino Magazine.

Пътят на виното в този брой на списанието минава през южната австрийска облат Щирия, която освен с централноевропейската си подреденост и ландшафтна дисциплина впечатлява и с майсторски направени вина.

Настрани от виното Йордан Дъбов задълбочено разглежда сортовете кафе и тяхното значение за крайния резултат в марка порцеланова чашка, а Юлия Костадинова по лятному се впуска в историята на коктейлите.

Храната в този брой е елегентно поднесена от Катя Кондева от бургаския ресторант Нептун, директно „от морския бряг“.

Къде може да намерите новото DiVino Magazine 19

Източник: divino.bg

Подобни статии

 • 99
  Новият брой на DiVino Magazine представя една обширна тема, за която все повече се говори, но малко се знае. Никога…
  Tags: на, и, от, се, в, divino, брой, за, magazine, с
 • 98
  Брой 18 на DiVino Magazine представя Топ 50 на българските вина, според екипа на DiVino. DiVino Топ 50 се публикува за…
  Tags: на, и, с, divino, в, от, magazine, брой, за
 • 98
  Преобладаващият цвят в новия брой на DiVino Magazine е розово. Не само, защото е лято и сега се търси най-много…
  Tags: на, и, в, с, от, да, брой, divino, се, magazine
 • 98
  Новият брой на DiVino Magazine ви среща с цяло едно поколение в българското вино, което стои в началото на новото ни винопроизводство. Това…
  Tags: на, и, с, да, в, се, divino, magazine, от, брой
 • 98
  Новият брой на DiVino Magazine представя актуалните вина от совиньон блан на българския пазар. По принцип вината от този сорт са най-свежите,…
  Tags: на, в, от, и, с, се, divino, magazine