Jarava Winery

Новата тенденция вина с нискоалкохолно съдържание

Новата тенденция вина с нискоалкохолно съдържание

От няколко години насам водещи изби по света предлагат вина с намалено алкохолно съдържание. Този нов продукт се радва на все по-голям успех, тъй като изглежда, ухае и има вкус точно като всички други добри вина, но съдържа 40 % по-малко алкохол и само 35 калории на 150 мл.

Според най-новите данни, годишните продажби на вино с по-ниско съдържание на алкохол само в Англия са достигнали 7 милиона бутилки в сравнение с 2 милиона преди година. Големите вериги магазини като Tesco, Sainsbury’s, Morrisons и Asda стоят здраво зад този нов продукт, като отчитат ръст в потреблението от 60% и планират да удвоят продажбите до 2020.

Такива са тенденциите и на шведския пазар, където Домейн Бойар спечели търга обявен от държавния им монополист Systembolaget. Българската изба успя да се пребори за производството на нискоалкохолни вина в конкуренция с един от най-големите световни производители, като предложи по-добро качество.

Тайната на успеха на нискоалкохолните вина се крие в намаленото съдържание на алкохол, което дава леко и освежаващо усещане. Това неслучайно привлича най-вече вниманието на дамите, които спокойно могат да се наслаждават на социален живот, без да се съобразяват с неприятното въздействие на алкохола и без да развалят красивите линии на тялото.

Технологията запазва много добре характерните за виното аромати и вкусови качества и затова нискоалкохолните вина бързо се превръщат в хит на летния сезон.

У нас, Домейн Бойар първи уловиха световния тренд и отговориха на предизвикателството, като пуснаха нов продукт при нискоалкохолните вина с името Whisper. Whisper fresh – розе и Whisper fresh – бяло вино са леко газирани винени напитки с алкохолно съдържание от 5.5%. Розето има аромат на зрели ягоди, малини и богат, свеж послевкус, а бялото вино има нежен плодов вкус с нюанси на ябълка, пъпеш и тропически плодове. Приемат се като перфектно допълнение към всеки обяд или освежаваща напитка за следобедните часове, особено подходящи за летния сезон.

Поднасят се с настроение, леко изстудени или с малко лед и усещане, че сте направили един добър избор!
Източник: divino.bg

5.0/5.0 Article rating
1 Review
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ