Не всяко вино е подходящо за вегани

Не всяко вино е подходящо за вегани

Този факт безспорно трябва да бъде записан в категорията на „неудобните“ факти за храните. Кой би предположил, че виното може да не е подходящо за веганите? Истина е, че за да се направи то бистро, се използват фини агенти – обикновено казеин (млечен протеин), албумин (яйчен белтък), желатин (животински протеин). Въпреки че обикновено няма остатъци от тези продукти, останали във виното след преработката, всеки, който се противопоставя на използването на животински протеини в храната си, трябва да потърси вино, специално обозначено като „веган“.

Източник: Link

Подобни статии