Jarava Winery

Непосилната лекота и красота на Розето и Розовата долина – Rose Wine Expo 2023

Непосилната лекота и красота на Розето и Розовата долина – Rose Wine Expo 2023

От всички краища на Винена България: от респектиращия Северозапад, Дунавската равнина и древните земи на Североизтока, Предбалкана и Черноморската зона, от упойващата Розова долина и тучнатаТракийската низина, от мистичния Сакар и прелестната долина на Струма, от богатото Пловдивско поле и знойния юг -50 представителя на древния и модерен виноделен занаят си дават среща в най-красивото кътче от Европа-Казанлък и Долината на тракийските царе, в първите дни на юни -3/събота / и 4/неделя/, за да празнуват вековен земеделски празник и да споделят с хилядите си почитатели от цял свят изкуството да правят вино розе, с цялата непосилна отговорност да обичат и пазят природата и хората, да съхранят бъдещето на децата ни. И съумяват да правят това с непосилната лекота на истински отдадените.

Повечето винари, които идват са добре познати вече тук. Те споделят Празника на розата с казанлъчани над десетилетие: изба Марян от Елена, старопрестолните Руевит Естейт и Гулбанис Уайн, изба Афузов от Сливен, Братя Минкови-Карнобат, Едоардо Миролио-Еленово, прелестната Катаржина, новозагорците Анжелус Естейт, Реалити био вино от Добрич, Бибендум с Винарна Дамяница, Винарско имение Санта Сара, Винарна Тохун, Винарна Рокс уайнъри на ненадминатата Снежана Мутафчийска, Винарска изба Вила Юстина и техния запомнящ се вкус, семейна Винарна Тополово и великолепните вина на Шато Копса.

Големият гост тази година са Големите „малки“ от Сакар: Тера Тангра, Винарна Братанови, Вила Басарея и винарска изба Коларово, Росалеа и Бисанте, Малката звезда и Заара Естейт, филмовата винена звезда Вила Мелник и артистичния пловдивски Двор №1.

За забележителната изба Ноя от Троян, за тракийския конник на Джинвира и благословената Богдая Естейт, за усмихнатите винари на Витус Маринови и Царина винаги има верни почитатели, които ги очакват с нетърпение.

Но най-интересни винаги са новите. Тази юбилейна година доведе в Казанлък едни от най-магнетичните малки семейни винени изби-Камея, Върбовка, Типченица, звездите от Дефилето на виното в Пловдив-винарна Сарандиев, атрактивните момчета на изба Димитровче, винарска изба Димитрови Асеновград, органичното вино Траките и първите успешни вина на Тера Дивайн Хасково.

Виното винаги търси подходящата храна с която да си партнира. Пресечната точка на вкусовете става на щандовете с Царските деликатеси на шеф Радичев, Еленските мезетата на Трухчевата къща, млечните продукти Ралица Милк на Булдекс, козето сирене и млечни изкушения на местния герой –Мандра и козеферма Бруков.

Юбилейното издание на ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2023 ще представи и нови звезди на гурме хоризонта: Gracia Rose-веган напитка с Роза Дамасцена,  Домашни млечни и местни продукти без консерванти на младите фермери от Мезенце.бг.

Освежаващи коктейли, ледени безалкохолни лимонади и различни вкуснотийки за мезе ще приготвя за Вас чехкинята Ивона Покорна и нейният мобилен ГАСТРОБАР.

В сектора на иновациите и утвърдените шедьоври остават доказаните: Винпром Троян, емблематичния Пламен Калинов и Арониада Агро и кралицата-Роузи водка. Професионализъм и компетентни съвети винаги ще получите от чаровната умница Цветанка Николова на Дионис – Елена гр. Русе и очарователните винени дами на Гурме туризма – Winetours.bg – Пътеводител за винен туризъм и дегустации.

Специален гост на тържественото връчване на наградите на 3 юни /събота/ 2023 г. от 12.00 ч., е  Негово превъзходителство Нарахира Хироши, извънреден и пълномощен посланик на Япония в Република България.

Очаквайте наградените вина, опитайте звездните розета на Бългaрия.

Запознайте се с техните създатели. Станете приятели!

Всеки фестивален ден от 9.00 ч. до 19.00 ч.

ВХОД СВОБОДЕН

Организацията на събитието е невъзможно без добрата воля на колектива на НЧ „Искра-1860“, сръчните ръце и усмивки на красивите ни доброволци-възпитаниците на НУПИД „акад.Дечко Узунов“ Казанлък и сянката, която ни осигурява Кока-Кола Хеленик Ботлинг Къмпани.

120 години Юбилеен ПРАЗНИК на РОЗАТА в КАЗАНЛЪК

12 години Юбилеен ПРАЗНИК на БЪЛГАРСКОТО РОЗЕ

Долината на розите и Казанлък ще са по красиви и по-винени от преди.

Станете част от тези празнични дни на рози,вино и красота.

Елате при нас.

Насладете се!

Facebook страница: https://www.facebook.com/rosewineexpo
Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/1377393813111608

5.0/5.0 Article rating
4 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии