Начинът, по който отваряте бутилка шампанско, говори много за вас!

Начинът, по който отваряте бутилка шампанско, говори много за вас!
👍 Допада ли ви тази публикация?
  • 😊 Страхотно (0%)
  • 😏 Интересно (0%)
  • 🤓 Полезно (0%)
  • 😏 Става (0%)
  • 😕 Скучно.. (0%)

Пенливо вино, шампанско или просеко е необходимост при всяко важно събитие. Но отварянето на бутилката често може да ви сблъска с предизвикателства. Начина по който отваряте шампанско – от това да излезе бурно и пенливо, до класическото завъртане и издърпване на тапата – може да каже много за вас.

 

Аматьор

Този любител не се чувства комфортно отваряйки бутилка шампанско, но не иска приятелите му да забележат това. Той ще се бори с бутилката, опитвайки се нервно да я отвори и няма контрол  над това кога ще изскочи тапата и в коя посока ще излети, (обикновено в грешна посока!). Този човек не обича да признава своите грешки. Понякога е по-добре да седнете, особено когато отваряте бутилка шампанско.

Традиционалист

Традиционалиста е човек, който няма нужда от „фанфари“. Обикновено са чевръсти и лесно използват ръцете си. Традиционният метод на отваряне не изисква никакво оборудване и е толкова прост, само разгъвате фолиото, развивате телената клетка на бутилката и хоп тапата е навън.

Пулверизатор

„Пулверизатора“ е известен с това, че се наслаждава на живота и е душата на компанията. Те обичат да демонстрират своите умения. Много социални хора са и не се страхуват да сбъркат. Обикновено почиват всяка година на Егейско море.

Звездата от Сабраж

Френската традиция „Sabrage“ е да отрежете гърлото на бутилка шампанско с екстравагантен меч. Обикновено тези хора са много уверени в себе си и обичат да са център на внимание. Не се страхуват от някаква опасност, те са малко безразсъдни, за разлика от „Пулверизатора“, който е по-елегантен и изискан.

Шампанско трябва да се сервира охладено, но не прекалено. Не го преохлаждайте, като го съхранявате на най-студеното място в хладилника или във фризер.

Препоръчваме ви преди да пристъпите към отварянето му, да го покриете със салфетка или памучна кърпа. Това се прави, за да ви е по-удобно да държите бутилката.

Внимателно развийте телта, като придържате тапата (защото проклетото нещо излита със скорост от 13 м/сек). След отстраняване на телта, дръжте бутилката под ъгъл 45 градуса и леко разхлабете корка или пластмасата, превъртайки ги бавно между палеца и показалеца си.

Отстранете тапата и налейте от пенливото вино на всички. Една бутилка шампанско е напълно достатъчна за 5-8 чаши.

Източник: Link , Link

Подобни статии