Jarava Winery

Начинът, по който отваряте бутилка шампанско, говори много за вас!

Начинът, по който отваряте бутилка шампанско, говори много за вас!

Пенливо вино, шампанско или просеко е необходимост при всяко важно събитие. Но отварянето на бутилката често може да ви сблъска с предизвикателства. Начина по който отваряте шампанско – от това да излезе бурно и пенливо, до класическото завъртане и издърпване на тапата – може да каже много за вас.

 

Аматьор

Този любител не се чувства комфортно отваряйки бутилка шампанско, но не иска приятелите му да забележат това. Той ще се бори с бутилката, опитвайки се нервно да я отвори и няма контрол  над това кога ще изскочи тапата и в коя посока ще излети, (обикновено в грешна посока!). Този човек не обича да признава своите грешки. Понякога е по-добре да седнете, особено когато отваряте бутилка шампанско.

Традиционалист

Традиционалиста е човек, който няма нужда от „фанфари“. Обикновено са чевръсти и лесно използват ръцете си. Традиционният метод на отваряне не изисква никакво оборудване и е толкова прост, само разгъвате фолиото, развивате телената клетка на бутилката и хоп тапата е навън.

Пулверизатор

„Пулверизатора“ е известен с това, че се наслаждава на живота и е душата на компанията. Те обичат да демонстрират своите умения. Много социални хора са и не се страхуват да сбъркат. Обикновено почиват всяка година на Егейско море.

Звездата от Сабраж

Френската традиция „Sabrage“ е да отрежете гърлото на бутилка шампанско с екстравагантен меч. Обикновено тези хора са много уверени в себе си и обичат да са център на внимание. Не се страхуват от някаква опасност, те са малко безразсъдни, за разлика от „Пулверизатора“, който е по-елегантен и изискан.

Шампанско трябва да се сервира охладено, но не прекалено. Не го преохлаждайте, като го съхранявате на най-студеното място в хладилника или във фризер.

Препоръчваме ви преди да пристъпите към отварянето му, да го покриете със салфетка или памучна кърпа. Това се прави, за да ви е по-удобно да държите бутилката.

Внимателно развийте телта, като придържате тапата (защото проклетото нещо излита със скорост от 13 м/сек). След отстраняване на телта, дръжте бутилката под ъгъл 45 градуса и леко разхлабете корка или пластмасата, превъртайки ги бавно между палеца и показалеца си.

Отстранете тапата и налейте от пенливото вино на всички. Една бутилка шампанско е напълно достатъчна за 5-8 чаши.

Източник: Link , Link

4.1/5.0 Article rating
7 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии