Jarava Winery
Lozenitsa Estate

Най-скъпите видове шампанско в света

Най-скъпите видове шампанско в света

Още от XVIII век шампанското има статут на кралска и аристократична напитка, която се свързва с тържества, събития и най-различни поводи за празнуване. Това удоволствие обаче никак не е евтино.

Сред най-скъпите видове шампанско в света се нарежда Moet&Chandon Dom Perignon Charles&Diana 1961 г. Бутилка от този вид шампанско струва 4309 долара. Питието е изключително рядко и е създадено от компанията Moet&Chandon за сватбата на принц Чарлз и Даяна Спенсър през 1981 г. Всяка реколта на шампанско Дом Периньон се прави в силни за лозарството години, а всички гроздове за това вино са събрани в една и съща година.
Louis Roederer Cristal Medalion Orfevres е шампанско от френската област Шампан и се продава за 20 000 долара бутилката. Дизайнерът Филипе ди Мео създава бутилка с решетка от 24-каратово злато. Лимитираната колекция пенливо вино е комбинация от пино ноар и шардоне.

Най-скъпото шампанско в света е Taste of Diamonds и струва 2.07 млн. долара. Бутилката е дело на дизайнера Александър Амосу. Етикетът е изцяло изработен на ръка и е от чист калай с 19-каратови камъни Сваровски. Самото шампанско е направено от три вида грозде – шардоне, пино ноар и пино мьоние.

Източник: economic.bg

5.0/5.0 Article rating
1 Review
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ