Най-нелепите въпроси за виното

Най-нелепите въпроси за виното

Много често приятели и всякакви познати, решават, че съм голям експерт по вината. Не е вярно. Дали да им го призная, все още не съм решила 🙂 Получава се странен и забавен ефект, задават ми всякакви въпроси свързани с вино, логични, интересни и нелепи. Ето и най-странните въпроси, които са ми били задавани по темата:

1. Онова вино, което го пих в една кръчма в Ница по Великден, защо беше толкова кисело? – Ами…не знам. Честно казано, не знам дали някой може да отговори на такъв въпрос.

2. Как може да харесваш вино, то е много по-нетрайно от уискито? – Признавам, че не отговарям на този въпрос, въпреки че го чувам много често. Вече ми омръзна да обяснявам, че това са различни категории. Да не говорим, че харесвам и уиски. Фактът, че не противопоставям двете напитки, много обърква питащите.

3. Кога е подходящо да пия това вино? – Е, поне на този въпрос имам ясен отговор и той е: “Веднага щом ти се припие.“ Разбира се има вина, които могат да отлежават и да спечелят от това, или да не спечелят. Пийте си вината – това е моето отношение. Особено след като ми разбиха апартамента и ми отмъкнаха всички грижливо пазени бутилки…

4. Кое вино е хубаво? – И на този въпрос мога да отговоря. Хубаво е това вино, което ти харесва. Точка.

5. Пино Гриджо / Мерло / Мискет/ на дядо ми виното, е най-хубавото вино на света, нали Мария? – Ами да, какво да кажа. Очарованието на виното е точно в това, че няма най-хубаво вино на света. Има най-хубаво вино тук и сега, в този момент и споделено с тези приятели.

И накрая най-великият въпрос, който е толкова нелеп, че чак е готин. Беше зададен от амбициозна журналистка към представител на световно известна изба, по време на дегустация.

WINE DOESNT ASK6. Какво е отношението на Вашата изба към дъба? – Позволете ми, да не коментирам 🙂

Източник: Fresh Cuts of Life