Jarava Winery

Най-добрите храни-приятели на вино

Най-добрите храни-приятели на вино

Съчетаването на храни и напитки може да бъде много забавно. Някои хора обичат да експериментират, докато други залагат на изпитаните рецепти. Ако вие сте от втория тип, едва ли ще искате да рискувате, особено когато приятелките ви ще дойдат събота вечерта за по питие у вас.

Обикновено една от любимите напитки на дамите е виното. В случай, че точно това сте планирали за следващата женска вечер, обезателно научете с кои леки храни може да съчетавате този вид алкохол:

1. Шоколад. Едно от изкушенията за почти всяка жена в съчетание с любимото вино си е направо взривоопасна комбинация. Тъмният шоколад може да се комбинира еднакво добре както с бяло, така и с червено вино. Шоколадовите бонбони тип трюфели са страхотни за по-сухи вина.

2. Горски плодове. Ягоди, малини, боровинки и къпини – всички те са идеалната компания за чаша вино. Изберете вашия любим плод и любимото си вино. Може да опитате да замразите малко плодовете и да пуснете няколко в чашата с алкохола.

3. Италианска храна. Не може да говорим за вино и съчетаване с храна, без да споменем италианската кухня! Въпреки че пицата и пастата са традиционните предложения, вие може да опитате нещо друго. Опитайте прошуто с пъпеш, салам с моцарела или хляб с босилек и риган. Не забравяйте и уникалната салата капрезе.

4. Сирена. Комбинацията между вино и сирена е друго класическо съчетание! Нарежете любимите си сирена на кубчета и забодете по една клечка за зъби във всяко парченце. Експериментирайте с различни текстури и аромати, за да откриете това, което на вас ви харесва най-много.

5. Ядки. Подобно на фъстъците, които вървят с бира, така ядките се съчетават чудесно с виното. Заложете на индийското кашу, шам фъстъка, бадемите. Може да разбъркате видовете ядки в една купа или да ги оставите поотделно, за да разберете кои са тези, които ви допадат най-много.

Източник: Link

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ