Jarava Winery

Най-добрите Балкански вина се събират в София за 13-тото издание на Балканския международен винен фестивал

Най-добрите Балкански вина се събират в София за 13-тото издание на Балканския международен винен фестивал

София, България, 28 юни 2024 г. – След огромния успех на миналогодишното издание, Балканският международен винен фестивал се завръща с още по-голям мащаб и вълнение, очаквайки над 10 000 посетителя. От 27 до 29 юни, виненото градче пред Националния дворец на културата (НДК) в град София ще бъде домакин на изключително събитие, което обещава неповторимо изживяване за всички любители на виното и културата.

Балканският международен винен фестивал е известен с изключителните си вина и завладяващата атмосфера, като събира на едно място любители на виното, професионалисти от бранша и уважавани винопроизводители от целия регион. Тазгодишното издание е ознаменувано като най-успешното досега, като представя голяма част от наградените вина от Балканския международен винен конкурс, който се проведе по-рано през този месец. Посетителите на фестивала ще имат възможността да се насладят на повече от 1000 висококачествени вина от всички краища на Балканския полуостров, включително носителите на Гранд трофея и други наградени вина.

 

В първия ден от фестивала, на 27 юни, се проведе и официалната церемония по награждаване, водена от управляващия директор на Балканския Международен Винен Конкурс и Фестивал, г-жа Галина Нифору. На бляскавата сцена бяха връчени  отличията от Балканския Международен Винен Конкурс в различните категории.

 

В оставащите два дни – 28 юни от 17 до 22 ч. и 29 юни от 13 до 22 ч., посетителите ще могат да се насладят на завладяващи винени дегустации, както и специални кътове за храна, които ще предлагат изкушения за всички сетива, а на 29 юни (събота) от 20 ч. Велека Цанкова и нейният бенд в състав Станислав Арабаджиев (пиано), Даниеле Феббо (контрабас) и Борислав Петров (барабани) ще завладеят сцената за една незабравима джаз вечер.

Присъединете се към 13-то издание на Балканския международен фестивал на виното и открийте магията на балканските вина, музиката и кулинарните изкушения. Тази тридневна феерия обещава незабравимо изживяване и възможност да се потопите в богатството на балканската винена култура.

За повече информация относно Балканския международен фестивал, посетете уебсайта www.balkanswine.eu. Билети могат да бъдат закупени от партньорската мрежа на Eventim и EpayGo., както и на място.

4.7/5.0 Article rating
3 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии