Над 7500 посетители дневно идват на мегафорума в Международен панаир Пловдив

Над 7500 посетители дневно идват на мегафорума в Международен панаир Пловдив

Щандът на кампанията „Купувам българско“ демонстрира висококачествени продукти на наши производители, представени на изложбата „Фудтех“.

Над 7500 посетители дневно разглеждат първия у нас мегафорум за селско стопанство, храни, вино и туризъм. Той започна на 4 март в Международен панаир Пловдив и само през първите два дни повече от 15 000 гости от страната и чужбина препълниха палатите, за да видят седемте изложения. Това стана икономическото събитие на Югоизточна Европа в момента, коментира д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив. Не изразявам само мое мнение, а и отзивите на много бизнесмени и изложители, с които се срещнах през първите два дни, подчерта той.

Фаворити на посетителите са Международната селскостопанска изложба „Агра 2015“ и специализираната изложба „БиоАгра“, които са обсадени от фермери и специалисти от България, Гърция, Турция, Италия и други държави. Производители и дистрибутори на техника и инвентар постоянно са в делови срещи и преговори с потенциални клиенти и партньори, а щандовете им привличат внимание с модерен дизайн и плазмени екрани, на които се излъчват презентации на новите изделия.

Градът на виното, в който са представени колекции на близо 50 български и чуждестранни изби, надмина очаквания интерес. Неговите живописни улички са изпълнени непрекъснато с хора, желаещи да опитат новата винена реколта. С нея чудесно се комбинират българските и италиански кулинарни специалитети от изложбите „Фудтех“ и „Вкусовете на Италия“.

Градът на виното, който се прави за първи път, създаде съвсем нов облик на Международната изложба за лозарство и винарство „Винария“.

Тази година на „Винария“, която за първи път се прави по едно и също време с „Агра“, се завърнаха няколко големи производители, като винзаводите в Асеновград, Русе и Стамболово, „Едуардо Миролио“ и други фирми. Паралелното провеждане на няколко изложби е станало причина да възобновят участието си. Това е мотивирало някои малки нови изби, ориентирани към биовина, да направят дебют на „Винария 2015“.

Изложителите на „Агра“ непрекъснато са в преговори с потенциални клиенти, а щандовете им привличат с модерен дизайн и плазмени екрани. 

Посетителите са впечатлени от българските месни и млечни продукти, демонстрирани на „Фудтех“. За тяхното популяризиране допринася и фактът, че кампанията на БНТ 2 „Купувам българско“ се пренесе в Панаира по време на изложението. 14 медии имат свои щандове тук заради силния интерес към мащабната проява, създаваща обща платформа за агробизнеса, производството и предлагането на храни, вина и напитки, винения и кулинарен туризъм.

Новости от тези браншове посетителите могат да видят до 8 март в експозициите на над 650 фирми от 25 държави. Шестте палати са отворени от 9 до 18 ч., а в неделя – до 14 часа. В последния ден ще станат известни имената на тримата гости, спечелили наградите на Международен панаир Пловдив: мотофреза 1G-75, резачка McCulloch модел CS 340 и пръскачка CASE I 3W-3F.

Подобни статии