Jarava Winery
Lozenitsa Estate

Наградите на Августиада 2013

Наградите на Августиада 2013

Победителите и наградените вина във второто издание на Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2013.
Вино розе на Шато Коларово събра най-много от гласовете на посетителите на Фестивала на виното и културното наследство Августиада в Стара Загора и спечели приза Златна Августиада. Ценителите на еликсира класираха на второ място червено вино Каризма на винарска изба Драгомир, а Бронзова Августиада получи Вила Любимец за червеното вино InSoLo.
Всички изложители получиха грамоти за участието си във второто издание на фестивала. Наградите връчиха председателят на Търговско-промишлена палата – Стара Загора Олег Стоилов, Галина Нифору – управител на OINORAMA wine consulting & business solutions, които са организатори на Августиада и Светла Димитрова – директор на Регионален исторически музей, който беше домакин на форума. Чрез жребий бяха изтеглени имената на участвали в гласуването, които получиха награди и приятни изненади.
Стотици старозагорци и гости от страната и чужбина посетиха второто издание на Августиада. Те имаха възможност да се докоснат до над 200 вида вина от България, Австрия, Гърция, Турция и Македония и да опитат от кулинарните изкушения, приготвени от 6 елитни готвачи от Executive Chefs Club of Greece и президента на клуба Парасхос Аксиотис, председателя на Chefs Club Стара Загора Тони Иванов – шеф-готвач на ресторант Форум и шеф-готвач Петър Йоргов, носител на приза Най-добър готвач на България за 2009 г.

 

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии