Наградите на Августиада 2013

Наградите на Августиада 2013
👍 Допада ли ви тази публикация?
  • 😊 Страхотно (0%)
  • 😏 Интересно (0%)
  • 🤓 Полезно (0%)
  • 😏 Става (0%)
  • 😕 Скучно.. (0%)

Победителите и наградените вина във второто издание на Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2013.
Вино розе на Шато Коларово събра най-много от гласовете на посетителите на Фестивала на виното и културното наследство Августиада в Стара Загора и спечели приза Златна Августиада. Ценителите на еликсира класираха на второ място червено вино Каризма на винарска изба Драгомир, а Бронзова Августиада получи Вила Любимец за червеното вино InSoLo.
Всички изложители получиха грамоти за участието си във второто издание на фестивала. Наградите връчиха председателят на Търговско-промишлена палата – Стара Загора Олег Стоилов, Галина Нифору – управител на OINORAMA wine consulting & business solutions, които са организатори на Августиада и Светла Димитрова – директор на Регионален исторически музей, който беше домакин на форума. Чрез жребий бяха изтеглени имената на участвали в гласуването, които получиха награди и приятни изненади.
Стотици старозагорци и гости от страната и чужбина посетиха второто издание на Августиада. Те имаха възможност да се докоснат до над 200 вида вина от България, Австрия, Гърция, Турция и Македония и да опитат от кулинарните изкушения, приготвени от 6 елитни готвачи от Executive Chefs Club of Greece и президента на клуба Парасхос Аксиотис, председателя на Chefs Club Стара Загора Тони Иванов – шеф-готвач на ресторант Форум и шеф-готвач Петър Йоргов, носител на приза Най-добър готвач на България за 2009 г.

 

Подобни статии