Jarava Winery
Lozenitsa Estate

Мъж доживя до 107 години, променяйки едно-единствено нещо в менюто си!

Мъж доживя до 107 години, променяйки едно-единствено нещо в менюто си!

Каква е тайната на испанския столетник?
Столетник с необичайна диета шашна света! През февруари тази година в Испания почина Антонио Докампо Гарсия, който се отказал преди много години от водата и утолявал жаждата си само с червено вино собствено производство. С такава странна диета човекът доживява до 107 години.

Въпреки факта, че чистата вода се определя като основен източник на живота, оказва се, може да се живее и без нея. Учените смятат, че алтернатива на чистата вода за организма не съществува, но Антонио Гарсия с личния си пример доказва противното. Този старец напълно заменил водата с вино и дневно можел да изпива до литър и половина от напитката.

В интерес на истината Гарсия никога не е опитвал друг алкохол, а виното си е произвеждал сам, без никакви консерванти. С лозарство и винопроизводство започва да се занимава веднага след Гражданската война през 1939 г. и посветил целия си живот на това.

Любовта му към виното е безгранична. И странно – тя му помогнала да остане млад и здрав, пише „Доктор“. До 103-ата си година той дори не знаел какво са това антибиотици.

А преди две години синовете му го прибират да живее при тях, за да се грижат за него и да прекарат с баща си последните му мигове.

„Когато бяхме заедно в дома ми, можехме да изпием до 200 литра вино на месец. Всяка година той обикновено произвеждаше по 60 хиляди литра годишно, а за себе си оставяше по 3000 литра вино“, разказва синът на столетника, Мануел Докампо.

Преди време испанецът се разболял от пневмония и не успял да се справи с последиците от болестта и да се възстанови. След себе си Антонио Гарсия оставя четири деца, седем внуци, десет правнуци и един праправнук.

Учените са на мнение, че червеното вино е полезно за здравето, стига да е качествено и да не се прекалява с количеството. Гарсия обаче е изключение, тъй като обичал да си попийва малко повече от нормалното.

Източник: lekuvai.bg

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ