Младо българско вино от новата реколта! RED YOUNG WINE Merlot 2018 от Винарска Изба РУПЕЛ

Младо българско вино от новата реколта! RED YOUNG WINE Merlot 2018 от Винарска Изба РУПЕЛ
👍 Допада ли ви тази публикация?
 • 😊 Страхотно (0%)
 • 😏 Интересно (0%)
 • 🤓 Полезно (0%)
 • 😏 Става (0%)
 • 😕 Скучно.. (0%)

За направата на младо вино производителите от Винарска Изба Рупел избират сорта Мерло от новата реколта, тъй като това е първият узрял сорт от червените в техните лозя. Цялата гроздова реколта от тази година е сред най-добрите. Климатичните условия от продължително слънцегреене и обилни дъждове обуславят развитието и узряването на гроздето по най-благоприятния начин.

Реколтата от мерло 2018 е прибрана на 18. август при отлични технологични и физиологични показатели на гроздето. Много е важно при мерлото според технолога Спиро Стоянов да се избере най-подходящия момент за бране. Важно е семката да е станала кафява и да може да се дъвче, ципите да са здрави. Самото съзряване на виното и бързото му и неочаквано благоприятно развитие провокира собствениците да подходят към производство на младо вино за първи път от създаването на избата.

Дегустирайки YOUNG RED MERLOT 2018 от RUPEL първо впечатление прави тъмно лилавият, почти мастилен кадифен цвят, с изключителен плодов вкус, живо тяло, тръпчивост, с приятен финал на горчив бадем и конфитюрени нотки. Приятният и ароматен вкус е леко възбуждащ, а самото вино е крепко и артистично. Усеща се силен сортов характер и мощни антиоксиданти, полезни за здравето. Виното е нефилтрирано и е подходящо за бърза консумация. Сочното и вкусно грозде мерло, от което е направено то, по време на гроздобера е своеобразна примамка за красивите оси, обитаващи лозето. Медената осичка от етикета, жадна за сладкия сок на гроздето, е природен показател, по който от Рупел разбират, че е време за гроздобер. Опитвайки това младо вино, на човек му се иска да отпие отново и отново от вълшебния нектар!

Обекти където може да намерите YOUNG RED MERLOT 2018 – RUPEL WINERY

Магазин за вино към Винарска изба Рупел
Онлайн Магазин на Rupel Winery

София: Винотека Рупел Женски пазар, Каса вино, Вино Оренда, Енджой Уайн, Темпус Вини Уайн пойнт, Бакалия Роден вкус, Елвинос, Кино Г8, Магазин Селект ул. Оборище, Магазин за вино пазар Слатина, Ресторант Тополите, Ресторант Ив, БГ Бакалия Солунска, Mагазин Градинка Младост София и Мелнишка скара София
Пловдив : Верига супермаркети Лекси 
Стара Загора: Кент Алкохол

#youngwine #merlot #happy #newvintage #merlot2018 #youngwinelover #rupelwine#чистисортове

Подобни статии

 • 93
  Red Young Wine 2018 - Rupel WineryРеколта: 2018 Сорт: Мерло Алкохолно съдържание: 14…
  Tags: и, rupel, winery, на, е, за, red, магазин, младо, вино
 • 81
  Young Red Wine Merlot 2021 – Rupel WineryРеколта: 2021 Сорт: Мерло Алкохолно съдържание: 14…
  Tags: и, rupel, winery, на, вино, е, младо, young, магазин, за
 • 80
  Tendenz 2015 - Rupel WineryРеколта: 2015 Алкохолно съдържание: 13,5 % об.…
  Tags: и, winery, rupel, на, за, е, от, struma, valley, wine
 • 80
  Rose Anita 2015 - Rupel WineryРеколта: 2015 Сорт: Merlot & Melnik 55…
  Tags: и, rupel, winery, за, магазин, merlot, е, на, struma, valley